Enkel og smakfull juletapas med sild

Tapas av sild er enkel festmat og perfekt når du skal invitere mange til bords i jula. Prøv en av disse spennende tapasrettene neste gang du skal ha gjester!

Til jul er sild et must for mange, enten det er til julefrokosten eller på koldtbordet. Hva med å la sild være utgangspunktet for en spennende og smakfull tapaskveld?

Sild er nemlig en fantastisk råvare som enkelt lar seg kombinere med andre smaker. Den egner seg derfor godt som små, deilige tapasretter. Prøv gjerne friske urter og grønnsaker til, og noe sprøtt som kontrast.

Her har vi laget tre forslag til tapasoppskrifter med sild som enkelt kan lages til mange og serveres på fat i lekre munnfuller.

Juletapas med ingefærsild

Ingefærsild med koriandersalsa på flatbrød

Du trenger (til 10 stk) :

  • 10 biter flatbrød
  • 1 glass Delikat Ingefærsild
  • Koriandersalsa:
  • 2 never koriander, finhakket
  • 3 vårløk, finhakket
  • 1 ss limesaft
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts sukker
  • salt og pepper
  • 10 små skåler eller glass

Slik gjør du:

  1. Lag salsa ved å finhakke koriander og vårløk, som blandes med limesaft, olivenolje, sukker, salt og pepper.
  2. Legg 10 biter ingefærsild i hvert glass og topp med salsa.
  3. Bryt opp flatbrødet i små biter og stikk dem i glasset rett før servering eller legg det ved siden av.
Oppskrift på juletapas

Rugbrød med sursild, rødbeter og creme fraiche

Du trenger (til 10 stk):

  • 3 skiver rugbrød
  • 2 glass Delikat Sursild
  • 10 ts creme fraiche
  • 5 skiver syltet rødbete
  • 5 ts gressløk, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Skjær rugbrødskivene i passende trekanter.
  2. Skjær rødbetene i små terninger
  3. Legg en teskje creme fraiche på hver rugbrødskive, to skiver sursild, noen terninger rødbeter og til slutt litt finhakket gressløk.
Oppskrift på juletapas med sild.

Crostini med paprikasild og dillkrem

Du trenger (til 10 stk):

  • 1 bagett
  • 2 ss olje
  • 1 glass Delikat Paprikasild
  • 3 ss Delikat Frokostsalat
  • 1 ss finhakket dill
  • 2 ts sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær bagetten i skiver og rist dem i stekepanna med olje, salt og pepper.
  2. Lag dillkrem ved å blande frokostsalat og finhakket dill i en skål. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Skjær paprikasild i små terninger og bland med dillkremen.
  4. Anrett en spiseskje sildesalat på hver crostini og topp med litt fersk dill rett før servering.