Nordisk sushi med sild

Norsk sild er en fantastisk råvare som smaker nydelig med klassisk sushitilbehør som ris, wasabi, ingefær og soyasaus. Prøv sushi med sild og se frem til en ny og spennende smaksopplevelse!

Sild har lange tradisjoner i det nordiske kjøkkenet. Den er tilgjengelig i bærekraftige bestander og fiskes vilt i Norskehavet. Og som en ekstra bonus kan vi nevne at sild har et høyt innhold av gunstig omega-3.

Les hvorfor sild er en sølvfarget superfisk her.

Å bruke sild i sushi er en ny og moderne måte å spise sild på. Benfrie og ferdig kuttede sildebiter gjør det enkelt å lage, pluss at sild egner seg veldig godt i kombinasjon med standardtilbehør som ris, wasabi og syltet ingefær.

Hva med å invitere venner på sushikveld og lage maten sammen? Det er både sosialt og hyggelig, og best av alt: du trenger ikke forberede all maten før gjestene kommer.

Har du en egen sushifavoritt? Forsøk å erstatte den fisken du vanligvis bruker med en variant av Delikat sild, eller prøv en av disse spennende oppskriftene på nordisk sushi.

Sushiris

Du trenger:

  • 250 gram sushiris
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Hell risen over i en vid bolle og la den avkjøle.
  3. Bland risedikk og sukker godt sammen i en liten bolle og hell det over risen. Bland alt forsiktig sammen. Det er viktig at du får en klebrig ris, som ikke er for klissete.
  4. Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle. Risen skal være romtemperert når du bruker den.
sushi maki

Maki med appetittsild, agurk og purreløk

Du trenger (til 16 biter):

  • 8 biter Delikat Appetittsild
  • ¼ agurk
  • ¼ purreløk (det hvite)
  • 2 stk noriark
  • sushiris
  • soyasaus
  • wasabi
  • syltet ingefær

Slik gjør du:

  1. Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en teskje og skjær den i lange, tynne staver.
  2. Finhakk den hvite delen av purreløken.
  3. La appetittsilden renne av på litt kjøkkenpapir.
  4. Kle en bambusmatte med plastfolie og legg noriarket på bambusmatta med den ruglete siden opp.
  5. Fordel et tynt lag sushiris på noriarket, men spar 2-3 cm på den ene langsiden som ikke dekkes med ris. Dypp gjerne fingrene i litt vann slik at det blir lettere å fordele risen utover.
  6. Legg staver av agurk, finhakket purreløk og appetittsild midt på risen.
  7. Rull sammen noriarket til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Vær forsiktig når du gjør dette så fyllet forblir i midten av rullen.
  8. Forsegle rullen med litt vann.
  9. Flytt den så fra matten og skjær opp biter ved hjelp av en skarp kniv.
  10. Spises med soyasaus, wasabi og syltet ingefær

 

sushi med sild

Nigiri med kryddersild og avocadokrem

Du trenger (til 16 biter):

  • 8 biter Delikat Kryddersild
  • 1 purreløk ( det grønne)
  • sushiris
  • soyasaus
  • wasabi
  • syltet ingefær
  • avovadokrem:
  • ½ avocado
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 ss saft av lime
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til avocadokremen med en stavmikser.
  2. Lag små avlange biter av risen.
  3. La kryddersilden renne av på et kjøkkenpapir.
  4. Del kryddersild i to, på langs, slik at du får tynnere fileter.
  5. Finhakk litt av den grønne delen av purreløken
  6. Legg en filet kryddersild på hver risbit, topp med avocadokrem og finhakket purreløk.
  7. Spises med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Sashimi

Sashimi av ingefærsild med wasabimajones og sesamfrø

Du trenger (til 16 biter):

Slik gjør du:

  1. Bland majones og wasabi godt sammen i en bolle.
  2. La ingefærsilden renne av på et kjøkkenpapir.
  3. Topp hver skive ingefærsild med litt wasabimajones og dryss over sorte sesamfrø.
  4. Spises med soyasaus og syltet ingefær.