Slik planlegger familien ukens middager

Da familien på fire begynte å planlegge middagene for hele uken, sparte de både tid, penger og frustrasjon. Nå er de i tillegg trygge på at hele familien har et variert kosthold.

Les mer om hvordan familien planlegger middagene her
småbarnsforeldre.no tester matro spillet

Matro-spillet gjør måltidet moro!

Gjennom kategoriene «lek med maten», «fleip eller fakta» og «matro» får hele familien en helt ny opplevelse rundt matbordet. Matro-spillet gjør måltidet til en lek, og legger utdaterte regler for bordskikk tilbake i kjøkkenskuffen.

Les mer om Matro-spillet her

Matro

Når sluttet mat å være mat? Målet med Matro er at folk skal få tilbake et mindre komplisert forhold til sunn og god mat.

Les mer om Matro her
rask suppe som metter

Varierte middager sikrer barnas næringsbehov

Barn i vekst trenger næringsrik mat, men som forelder er det lett å bli forvirret av store overskrifter med ulike kostråd. Å sikre at barna får i seg den næringen de trenger er derimot enklere enn mange tror.

Her får du ernæringsfysiologens beste tips

Mills samarbeider med Villa Sult

Samarbeidet mellom Villa Sult og Mills bygger på en felles ambisjon om å gi befolkningen et sunnere, og mindre komplisert forhold til mat.

Klikk for å lese om samarbeidet

Matro engasjerer!

Flere sterke stemmer har engasjert seg i Matro. Her kan du lese hva de sier.

Se hva andre sier om Matro

Hvilket forhold har ditt barn til mat?

2 av 3 mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt eller anstrengt forhold til mat og kropp. Vi kan ikke isolere barna fra samfunnspresset. Men vi kan la dem beholde sin Matro så lenge som mulig, ved å unngå å snakke negativt om mat, kalorier og slanking i hjemmet.

9 tips til barnas Matro

Her finner du enkle tips som kan bidra til å la barna beholde Matroen lengst mulig.

Klikk for å se tipsene

Funn fra undersøkelser

I samarbeid med Respons Analyse har vi gjennomført flere undersøkelser om nordmenns forhold til mat og spisefrustrasjoner.

Klikk for å se høydepunktene fra undersøkelsene

1 av 3 småbarnsforeldre blir stresset av hverdagsmåltidene

Hverdagsmåltidene er for mange småbarnsfamilier preget av stress, tidsklemme, masing og dårlig samvittighet. Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene.

Les mer undersøkelsen her