Våre beste baketips

Uansett om du skal bake boller, sjokoladekake eller glutenfrie bakverk, så finnes det tips som gjør bakingen enklere og sikrer at du får et vellykket resultat. Her har vi samlet mange gode tips rundt gjærbakst, glasur og marengs fra blant annet Ina-Janine Johnsen fra bloggen Mat på Bordet, og Mills egen baker, Geir Brekke.

Luftige bakeverk

Tipsene som gjør det enkelt å lykkes med gjærbakst

Vil du lykkes med gjærbakst er det to ting du må ha kontroll på: temperatur og tid. Baker i Mills, Geir Brekke, gir deg triksene som sørger for vellykket gjærbakst.

Les tipsene
Søt gjærbakst hveteboller

Hevetriksene som gir luftigere bakst

Temperatur og tid er nøkkelen til god heving og luftigere bakst, og det er særlig en ting mange gjør feil. Få baker Tomm Munthes beste tips til hevingen og hvordan du får luftigere bakst hjemme.

Les mer her
Etterheving av grove rundstykker. Foto.

Slik lykkes du med grov bakst

Baker i Mills, Geir Brekke, har lang erfaring med grov bakst, og vet hva som skal til for å få grove brød like luftige og saftige som de fine. Han forteller at det er særlig to ting som er viktige for å lykkes med grov bakst.

Les tipsene
Eple cobbler med vaniljeis. Foto.

Slik baker du uten gluten, egg og melk

Det går fint an å lage deilig bakst selv om du må ta hensyn til allergier. I butikken finnes det gode erstatninger som gjør allergibakst enkelt, men kanskje har du allerede noe i skapet som kan brukes?

Les tipsene her
Brød med sprø skorpe. Foto.

Slik får du sprø skorpe på brødet

Visste du at hemmeligheten bak et luftig og saftig brød ligger i skorpen? Med litt damp i ovnen kan du få sprø skorpe og et mer saftig brød. Du kan faktisk høre om du har lykkes.

Les tipsene her
Barn som baker og veier mel. Foto.

Tips til deg som skal bake sammen med barn

Å bake med barn er gøy, men det kan også være en utfordring. TV-baker, kakeblogger og firebarnsmor Anne-Brith Davidsen, deler sine beste tips til en vellykket bakestund med barna.

Se tipsene her
Sjokoladeglasur. Foto.

Tips til hvordan du kan lage perfekt glasur

En god glasur er prikken over i-en på ethvert bakverk. Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her sine beste tips til hvordan du kan lage god glasur, og du får oppskrift på 6 nydelige glasurvarianter.

Les tips og se oppskrifter
Klassisk eplekake. Foto.

Oppskrifter på våre favorittkaker

Det finnes alltid en anledning for kake, enten det er til kaffen, i et bursdagsselskap, eller til en ordentlig fest. Her finner du oppskrifter på kaker til enhver anledning!

Se våre favorittoppskrifter
Sjokoladekake formet som forstørrelsesglass. Foto.

5 dekorative bursdagskaker av 1 røre

Med vår enkle oppskrift på sjokoladekake kan du lage fem ulike og dekorative bursdagskaker.

Se de oppfinnsomme kakene her

Oppskrifter på gjærbakst

Glutenfrie oppskrifter

Flere gode baketips