Pizzaen gjorde sitt inntog i Norge på 70-tallet og har siden da vært et fast innslag til middag i de aller fleste hjem. Pizzavariantene har utviklet seg betraktelig siden da, og vi har gått fra den tykke amerikanske varianten til den tynne italienske varianten, med uendelig valg av salte toppinger. En pizzavariant mange fremdeles ikke har stiftet bekjentskap med er den søte dessertpizzaen, til tross for at den lenge har fantes på pizzamenyer i Italia.

Pizza til hovedrett også? Prøv vår fantastisk gode hvite pizza med blåmuggost, spekeskinke og pære!

Her har vi samlet tre oppskrifter på nydelige dessertpizzaer som enten kan serveres som dessert etter den salte pizzaen ved å lage en ekstra pizzabunn, eller som en egen dessert.

Dessertpizza med nutella, sjokoladebiter og marshmallows

Dessertpizza med nutella er en klassiker som du finner på mange pizzamenyer i Italia. Vi har lagt til ekstra sjokoladebiter og biter av marshmallows. En ekstra søt variant som minner litt om den amerikanske desserten s’mores. Om du ikke har nutella, kan du fint bruke nugatti eller et annet sjokoladepålegg.

Du trenger:

  • 1 pizzadeig
  • 100 gram nutella
  • 50 gram sjokoladebiter
  • 25 gram marshmallows

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 250 grader og legg inn pizzastein på midterste rille om du har dette. Om du bruker stekeplate bør denne stå inne i ovnen på midterste rille.
  2. Kjevle ut deigen på et bakepapir til en rund pizza som er 0,5 centimeter tykk.
  3. Smør på nutella og dryss over sjokoladebiter og marshmallows.
  4. Stek pizzaen i 10 minutter eller til bunnen og marshemallowbitene er gylne.

Dessertpizza med mascarponekrem og bær

En frisk og søt pizza som passer ypperlig å lage i bærsesongen. Vil du legge til andre bær eller frukt, er det bare å gjøre det.

Du trenger:

  • 1 pizzadeig
  • 150 gram mascarpone
  • 2 ss melis
  • 250 gram jordbær
  • 125 gram blåbær
  • 100 gram bringebær

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 250 grader og legg inn pizzastein på midterste rille om du har dette. Om du bruker stekeplate bør denne stå inne i ovnen på midterste rille.
  2. Kjevle ut deigen på et bakepapir til en rund pizza som er 0,5 centimeter tykk.
  3. Stek pizzabunnen i 10 minutter, eller til bunnen er gyllen i kantene.
  4. Avkjøl bunnen i 5 minutter.
  5. Bland sammen mascarpone og melis, og smør dette utover den avkjølte bunnen.
  6. Del opp jordbærene og legg de på pizzaen sammen med blåbærene.

Dessertpizza med fersken og blåbær

Fersken blir ekstra søt og saftig når den varmes opp og passer derfor perfekt på dessertpizzaen. Denne varianten har i tillegg nydelig smak av syrlige blåbær og frisk kremost.

Du trenger:

  • 1 pizzadeig
  • 150 gram kremost
  • 1 ss melis
  • 2 fersken
  • 100 gram blåbær

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 250 grader og legg inn pizzastein på midterste rille om du har dette. Om du bruker stekeplate bør denne stå inne i ovnen på midterste rille.
  2. Kjevle ut deigen på et bakepapir til en rund pizza som er 0,5 centimeter tykk.
  3. Bland sammen kremost og melis i en liten skål. Del ferskenene i skiver.
  4. Smør kremosten utover pizzabunnen. Legg på skiver av fersken og blåbær.
  5. Stek pizzaen i ovnen i 10 minutter eller til kantene er gylne.