Lyst brytebrød med valmuefrø

Lyst brytebrød med valmuefrø

Et lyst brytebrød egner seg til både rekemiddagen og til koldtbordet. Det er luftig og lett, og kan også brukes som erstatning for hamburgerbrød. Har du brytebrød til overs etter middagen smaker de nydelig til lunsj dagen etter.

Tid: 120 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du:

  • 7 dl siktet hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss Flytende Melange (i deigen)
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling av form)
  • 1 egg (til pensling)
  • 2 ss valmuefrø

Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og Flytende Melange i en bakebolle.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
  3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen stå til heving på et lunt sted i 1 time, til deigen har doblet i størrelse.
  4. Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
  5. Del deigen i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem tett inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
  6. Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
  7. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
  8. Pensle brytebrødet med et sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.
  9. Stek brytebrødet på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, eller til det har fått en fin og gyllen farge.
  10. Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.

Grovt brytebrød

Grovt brytebrød

Grovt brytebrød er et luftig og smakfullt tilbehør til både lapskaus, supper og gryteretter. Her har vi brukt grovt mel, noe som øker fiberinnholdet i brødet og bidrar til bedre metthetsfølelse. Lag gjerne flere porsjoner når du først er i gang og frys ned til senere. Da kan du enkelt ta opp så mange brytebrød du trenger.

Tid: 120 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du:

  • 4 dl sammalt hvetemel grovmalt
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss Flytende Melange (i deigen)
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling av form)
  • 1 egg (til pensling)
  • 2 ss solsikkefrø

Slik gjør du:

  1. Ha sammalt hvetemel, siktet hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og Flytende Melange i en bakebolle.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
  3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la den stå til heving på et lunt sted i 1 time, til deigen har doblet i størrelse.
  4. Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
  5. Del deigen i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
  6. Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
  7. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
  8. Pensle brytebrødet med et sammenvispet egg og dryss over solsikkefrø.
  9. Stek brytebrødet på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, eller til det har fått en fin og gyllen farge.
  10. Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.

Brytebrød med hvitløk

Brytebrød med hvitløk

Dette er en hjemmelaget og luftig variant av det tradisjonelle hvitløksbrødet. Brytebrød med hvitløk er enkelt å lage, og passer godt til både salat, pastaretter og supper.

Tid: 120 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

Dette trenger du:

  • 7 dl hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss Flytende Melange (i deigen)
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling av form)
  • 3 ss bladpersille (finhakket)
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 dl Flytende Melange (til fyllet)

Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og Flytende Melange i en bakebolle.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
  3. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time, eller til deigen har doblet i størrelse.
  4. Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
  5. Del deigen den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem tett inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
  6. Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
  7. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
  8. Finhakk hvitløk og persille.
  9. Varm opp en kjele på middels varme med 2 dl Flytende Melange og tilsett hvitløk og persille. La det småkoke på lav varme i 2 minutter.
  10. Pensle brytebrødet med hvitløksmargarinen.
  11. Stek på midterste rille i 15 minutter, til brytebrødet har en fin og gyllen farge.
  12. Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.

Brytebrød med soltørkede tomater og mozzarella

Brytebrød med soltørkede tomater og mozzarella

Dette er brytebrødet for deg som er glad i mye smak. Fylt med soltørkede tomater og mozzarella, får du et brytebrød som både passer som tilbehør til middagen eller som en rett i seg selv til tapasbordet.

Tid: 120 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du:

  • 7 dl hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss Flytende Melange (i deigen)
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling av form)
  • 125 gram fersk mozzarella
  • 190 gram soltørkede tomater i olje
  • 1 egg (til pensling)

Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og Flytende Melange i en bakebolle.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
  3. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time, eller til deigen har doblet i størrelse.
  4. Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
  5. Del mozzarellaen i små biter. Sil av oljen på de soltørkede tomatene og del dem i små biter.
  6. Dryss litt mel over kjøkkenbenken. Kjevle ut deigen til et rektangel som er cirka 2 cm tykk. Dryss over 2/3 av mozzarellaen og de soltørkede tomatene.
  7. Kna deigen sammen og del den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem inntil hverandre i paiformen. Legg en på midten og resten rundt i en sirkel.
  8. Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
  9. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
  10. Pensle brytebrødet med et sammenvispet egg.
  11. Dryss over resten av soltørkede tomater og mozzarella og dytt dem litt ned i deigen.
  12. Stek brytebrødet på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, eller til det har fått en fin og gyllen farge.
  13. Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.