Grunndeigen til de aller fleste tradisjonelle julekaker består av en mørdeig laget av mel, sukker og margarin. Når utgangspunktet er eggefritt, er det derfor et stort utvalg av julekaker som kan nytes, selv for deg som er allergisk mot egg.

Mange av klassikerne er eggefrie, mens noen kan gjøres eggefrie ved å endre litt på oppskriften uten at det gjør for mye med smaken. Den nyeste juleklassikeren, Sarah Bernhard, kan gjøres eggefri ved å lage egen kransekakemasse.

Eggefri Sarah Bernhard

Eggefrie Sarah Bernhard lager du ved å lage en eggefri kransekakemasse. Denne kransekakemassen kan du også bruke til å lage kransekakestenger.n

Du trenger:

  • 500 gram finmalte mandler
  • 500 gram melis
  • 3 ss kefir

Slik gjør du:

1. Bland sammen melis og malte mandler.

2. Tilsett kefir og kna til du får en fin kransekakedeig.

3. Følg deretter resten av oppskriften. Oppskriften på Sarah Bernhard finner du her.

Eggefrie krumkaker

Krumkaker er blant våre mest populære julekaker. Navnet kommer av at man krummer kakene til en kremmerhusform når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Her er oppskriften på en eggefri variant av den populære julekaken.

Oppskriften på eggfrie krumkaker finner du her

Eggefrie munkehetter

Bruk oppskriften som den står, men pensle de ferdige munkehettene med melk eller vann og strø deretter over perlesukker.

Oppskriften på eggfrie munkehetter finner du her

 

Flere eggefrie oppskrifter