Fem ulike tilbehør til ribbe

Kunne du tenke deg å prøve nytt tilbehør til årets ribbemiddag? Her får du fem herlige tilbehør til ribbe som passer til både ribbemiddagen og til rester av ribbe. Disse tilbehørssalatene er fyldige og smakfulle, og vil garantert friske opp ribbemåltidet.

Kremet rosenkålsalat med bacon

Kremet rosenkålsalat med bacon

Denne kremede rosenkålsalaten med bacon og chili er et spennende tilbehør til ribbe, så vel som kalkun og lutefisk. Salaten er enkel å lage, knasende god og full av smak.

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU:

  • 600 gram rosenkål, fersk eller frossen
  • 2 ss Flytende Melange
  • 150 gram bacon
  • 0.5 chili (valgfritt)
  • 165 gram Mills Majones
  • 1 ts pepper

SLIK GJØR DU:

  1. Kok opp en kjele med vann på høy varme og ha i rosenkålen når vannet fosskoker. La den koke i 5 minutter. Sil av vannet.
  2. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme og fres baconet til det er sprøtt, cirka 5 minutter.
  3. Del opp chili i tynne skiver.
  4. Ha rosenkålen og chilien over i stekepannen og fres i 3 minutter sammen med baconet.
  5. Ha alt over i en bolle og avkjøl.
  6. Tilsett Mills Majones og pepper, rør alt godt sammen og server.
Syrlig eplesalat med sylteagurk.

Syrlig eplesalat med sylteagurk

Denne eplesalaten er både søt, frisk og syrlig på en og samme gang, og er utmerket tilbehør til røkt juleskinke. Spis den som til middagen, på brødskiva eller server den som en del av koldtbordet.

Finn oppskriften her
Kremet rødkålsalat med klementiner og valnøtter. Foto.

Kremet rødkålsalat med klementiner og valnøtter

Denne rødkålsalaten er frisk og har deilig smak av jul. Salaten er ypperlig tilbehør til ribbe, i tillegg til kalkun og annet hvitt kjøtt.

Oppskriften på rødkålsalaten finner du her
Appelsinsalat med asiatiske smaker

Appelsinsalat med asiatiske smaker

Appelsiner og nelliker hører julen til. Sammen med en kremet saus med asiatisk smak, er dette et søtt og spicy tilbehør som passer ekstra godt til ribberestene.

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU:

  • 3 appelsiner
  • 1 chili
  • 0.5 rødløk
  • 2 ss koriander
  • 165 gram Mills Majones
  • 2 ts ingefær
  • 8 nelliker
  • 2 ss sesamfrø

SLIK GJØR DU:

  1. Skrell appelsinene og del dem i skiver på tvers. Del chili og rødløk i tynne skiver. Del koriander i middels store biter.
  2. Ha Mills Majones i en bolle og riv ingefær over med et fint rivjern. Ha i appelsinskivene og vend dem godt inn i sausen.
  3. Dander appelsinskivene på en tallerken og dryss over chili, rødløk og nellik. Dryss over sesamfrø og koriander.
Kremet kålsalat med epler

Kremet kålsalat med epler

Denne kålsalaten inneholder friske og søte epler, som passer særdeles godt med denne kremede sausen med smak av appelsin. En tilbehørssalat som passer perfekt til julelunsjen og ribberestene.

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU:

  • 200 gram hodekål
  • 200 gram rødkål
  • 2 grønne epler
  • 160 gram Mills Majones
  • 1 dl appelsinsaft

 

SLIK GJØR DU:

  1. Del hodekål, rødkål og epler i tynne strimler.
  2. Bland sammen Mills Majones og appelsinsaft i en bolle og rør godt om.
  3. Ha i hodekål, rødkål og epler i majonesblandingen, og vend alt godt sammen.

Flere gode juleoppskrifter: