Tre spennende majones-varianter

Vil du imponere på enkleste vis til skalldyrfatet kan du lage spennende varianter av den klassiske majonesen. Her får du oppskriften på hvitløksmajones, chilimajones og ramsløkmajones.

Majones kan smakes til med nesten hva som helst, her har vi valgt tre varianter med chili, hvitløk og ramsløk.
Også basilikum og timian er urter som setter en ekstra spiss på majonesen. Ingefær og pesto gir også en herlig tvist. Kjører du majones, sennep, estragon og litt sitron i stavmikseren får du en fantastisk bernaise-majones som er perfekt til for eksempel pommes frites.
Ramsløkmajonesen er klar til å spises med en gang. Chilimajonesen og hvitløksmajonesen blir enda bedre hvis de får stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten og trekke.

Chilimajones

1/2 – 1 rød chili
1 dl Mills majones
sitronsaft
salt
  • Kjør majones og chili sammen i en stavmikser til chilien er finhakket og godt blandet i majonesen.
  • Behold frøene eller tilsett hele chilien hvis du vil ha en sterk variant. Smak til med sitronsaft og salt.
  • La chilimajonesen trekke noen timer i kjøleskapet, eller helst over natten.
Hjemmelaget aioli

Hvitløkmajones

1-2 fedd hvitløk
1 dl Mills majones
Nykvernet pepper
1/ts soyasaus
  • Kjør majones og hvitløk i en stavmikser til en jevn blanding. Bruk ett fedd for en litt mild variant, to hvis du vil ha en kraftigere hvitløkssmak.
  • Rør inn soyasaus (her kan du alternativt bruke vanlig salt, smak deg frem) og pepper.
  • La trekke i kjøleskapet i noen timer, eller helst over natten.

Ramsløkmajones

1 dl Mills majones
1 god spiseskje ramsløkpesto.

  • Rør majones og pesto godt sammen. Har du ikke ramsløkpesto kan du bruke rød pesto eller vanlig grønn basilikumpesto.
  • Denne kan også fint stå i kjøleskapet, men kan også brukes umiddelbart.

Relaterte artikler