Hvor mye reker trenger du?

Reker er fantastisk godt, og veldig enkelt. Alt man trenger for et herremåltid er rekene, loff, Mills majones og sitron. Her viser vi deg hvor mye reker du trenger for å mette sultne gjester.

Reker har skall, og det gjør det litt mer krevende å vite akkurat hvor mye man trenger for at ikke folk skal sitte igjen sultne. 

Det er vanlig å anbefale rundt 500 gram reker per person. Men hvor mye er egentlig 500 gram? Vi undersøkte:
  • 500 gram er omtrent like mye som tre tuber Mills majones.
  • I mengde trenger du omtrent reker tilsvarende størrelsen på en ananas.
  • Finner du frem en 500-grams pakke med kjøttdeig i butikken er det ganske lett å sammenligne. Og vil du virkelig være nøyaktig, kan du bruke handlekurven som en vekt. Bare legg rekene på den ene siden av håndtaket, og en pakke kjøttdeig på den andre og sjekk at de balanserer seg ut.
  • 500 gram reker er cirka like tungt som 3-4 sitroner.

Til slutt: Det er heller ikke så farlig om man kjøper litt for mye reker. Her har vi gode tips til hva du kan gjøre med resterekene:

Rekesalat på loff. Foto.

Hjemmelaget rekesalat

Blir du sittende igjen med litt restereker etter en skalldyrfest er hjemmelaget rekesalat løsningen! Det er enkelt, godt, og holder seg fint i kjøleskapet i noen dager.

Se oppskriften her

Relaterte tips