Tips og oppskrifter med egg

Siden 1996 har egget hatt sin helt egne dag, nemlig Verdens eggdag, og den faller på den andre fredagen i oktober hvert år. Egg er en veldig allsidig råvare som kan bli til alt fra omelett, eggerøre og cloud eggs, til å være bindevevet i kaker og bidrar til heving. I tillegg er egg en spesielt næringsrik matvare som inneholder nesten alle næringsstoffene som kroppen trenger. Altså er det mye feire!

Egg som koker i en kjele. Foto.

Slik koker du egg

Liker du egget bløtkokt, smilende eller hardkokt? Norges fremste eggeekspert gir deg tipsene som gjør deg til en mester på å koke egg. Følg den enkle guiden og du trenger aldri mer ergre deg over for bløte eller harde egg.

Les tipsene her
Perfekt eggerøre. Foto.

Slik lager du perfekt eggerøre

Innovasjonskokk i Mills, Erik Egtvedt, forteller hvordan man lager perfekt eggerøre. Det er særlig to ting du må passe på for å oppnå den myke, luftige og saftige konsistensen.

Les tipsene her
Gamle vs. ferske egg, eggskrelling. Foto.

Dette er trikset som gjør egget enkelt å skrelle

Det finnes mange tips til hvordan du kan få egg som er enkle å skrelle, men fungerer de egentlig? Vi har satt rådene på prøve og gir deg resultatet i vår uhøytidelige test.

Se triksene

Oppskrifter med egg i hovedrollen

Relaterte tips