Pizza med bønner og oliven

Enkelt
30 min.
Middagstilbehøret Bønner & Oliven er egentlig tenkt som tilbehør til kjøtt eller fisk, men det viser seg at den gjør en god jobb som topping på pizza også! Denne er oppskriften er fra vår egen kantinekokk Trond.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

    Pizzabunn:

    Bruk en ferdig pizzabunn (eller lag din egen om du har lyst og god tid). Her har vi brukt en stor, rektangulær bunn.

     

    Pizzasaus med fenikkel:

    Denne pizzaen kan fint lages med ferdig pizzasaus, men i Tronds versjon har han brukt fenikkel i sausen, noe som som gir god smak. Slik gjør du for å lage Tronds pizzasaus:

    Kutt en halv fenikkel, en halv løk og et par fedd hvitløk i skiver. Ta frem en kjele og stek det blankt i olje eller flytende Melange.

    Tilsett en boks hakkede tomater, ca 3-400 g og la det surre til det er varmt.

    Stavmiks til sausen er glatt, og smak til med salt, pepper og litt sukker. Har du oregano eller basilikum kan du gjerne også ha i det.

     

    Pizza: 

    Legg pizzadeigen på en stekeplate og fordel pizzasausen utover.

    Strø over så mye ost du ønsker.

    Fordel Bygg & Bønner over osten. Bruk en skje i stedet for å helle utover, så får du ikke med så mye av oljen.

    Stekes på på 250 grader i 10-15 minutter, og serveres med creme fraiche og litt grønn salat.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

søtpotet

Bakt søtpotet med bønner og oliven

Enkelt
30 min.
Rask svinefilet med epletzatziki og middelhavssalat

Rask svinefilet med epletzatziki, bønner og oliven

Enkelt
15 min.
Fiskeburger med coleslaw

Fiskeburger med coleslaw

Enkelt
10 min.