
Biff med Lohmanders kremet bearnaise
Slik gjør du
Slik lager du den perfekte biffen:
Temperer biffene ved å ta dem ut av kjøleskapet ca. 20 minutter før du skal steke dem, da beholdes saftigheten i kjøttet. Salte og pepre godt på begge sider. Ha Melange i en stekepanne og varm opp på middels varme. Når Melangen har en fin nøttebrun farge legger du biffene i pannen. Stek til det begynner å piple litt væske ut på oversiden, og snu dem. Når det igjen begynner å komme væske ut, tar du biffene ut av pannen. La dem hvile i 3-5 minutter før du skjærer
i dem. Hvis de ikke får hvile mister de masse saft. Biffene er nå medium stekt. Ønsker du gjennomstekte biffer etterstekes de i ovn på 200 °C.
Kok opp vann og ha i litt salt. Kok asparges eller brekkbønner et par minutter, de skal være sprø! Del fiken i fire og grovhakk mandler. Ha Melange i en stekepanne og surr fiken og mandler i et minutt eller to. Server biffen på en seng av asparges eller brekkbønner med lune fiken, mandler og Lohmanders bearnaise.
Tips!
Lohmanders kremet bearnaise kan varmes lett før servering enten i en kasserolle eller vannbad, men vi anbefaler å servere den romtemperert. Passer til det meste av grillmat, kjøtt eller hamburgere.
Ingredienser
- Indrefileter
- Salt og pepper
- Melange - klassikeren siden 1919
- Fiken
- Grovhakkete mandler
- Lohmanders Bearnaise Kremet
- Rosmarin