Indisk kyllingcurry

Enkelt
60 min.
Denne indiske varianten av kyllinggryte er en enkel og god middag hvor hele retten lages i en og samme gryte. Sammen med nanbrød eller en frisksalat til, er dette en middag som passer like godt til hverdag som til helg.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.

  2. Varm opp en stor gryte på middels sterk varme med Flytende Melange. Ha i løken og surr til den er myk, men ikke brunet. Ha i hvitløken og la det surre i 1 minutt til.

  3. Dryss over garam masala, spisskummin og gurkemeie, og rør om et par ganger slik at krydderet fordeler seg i gryten.

  4. Tilsett risen og deretter kyllinglårene i gryten. Hell over kokosmelk, kyllingbuljong og hakkede tomater, og kok opp. Når det koker, legg på lokk og senk temperaturen til middels.

  5. La gryten småkoke i 35 minutter. Rør inn yoghurten rett før servering.

  6. Server gjerne sammen med nanbrød eller annet godt brød.

Antall porsjoner:

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss Flytende Melange
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 4 stk kyllinglår
  • 2 dl ris
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 dl yoghurt eller creme fraiche

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Nanbrød

Nanbrød

Enkelt
120 min.
Kyllinggryte med sopp og bacon. Foto.

Kyllinggryte med sopp og bacon

Enkelt
25 min.
oppskrift på kremet kyllinggryte

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.