Denne dekorative kringlen i julestjerneform er laget av saftig og søt gjærbakst, og fylt med nydelig appelsinsjokolade. Den er betraktelig enklere å lage enn den ser ut til å være, bare følg beskrivelsen under.

Ingredienser

1 porsjon

Kringledeig

1 kg siktet hvetemel
5 dl helmelk
150 gram sukker
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 stk egg (i deigen)
1 pose tørrgjær (12 gram)
150 gram Melange

Fyll

150 gram kokesjokolade
1 stk appelsin, skallet
1 stk vispet egg (til pensling)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Bente Skråmestø

    Forsto ikke hvor stor sirkelen skulle være når eg kjevler ut

    • Cecilie,

      Hei Bente! Deigen deles i totalt fire emner. Kjevle hvert emne til en 0.5 centimeter tykk sirkel. Lykke til! 🙂

  • Linda

    Vel, altså, denne deigen ble så stooor, at mår jeg la en 28 i diameter runding på bakeplaten, og de andre oppå, ble det så fluffy, at når jeg skulle trykke ut en stjernen, var det vanskelig å få den til å syntes, pluss når jeg delte opp i 16 emner for å tvinne, ble de så lange at de kom heeelt opp i kanten og nesten måtte bøyes (og nei, jeg dro ikke i deigen, kun tvinnet). Kunne fint ha delt denne deigen i to, for å lage to stk. Da hadde den blitt mye finere. Ser at den eser ut inni hverandre når den nå stekes.😔 Lukter himmelsk da!❤️ Tar med bort som en vertinnegave, så det er litt synd at jeg ikke visste dette på forhånd.

    • Cecilie

      Hei Linda! Ja, oppskriften er veldig stor, med hele 1 kg hvetemel. Men det høres ut som du har fått det veldig fint til, og at det ble en vellykket stjerne. Kanskje du vil lage to små neste gang?

  • Trine

    Skal ikke melken varmes opp ? Med tanke på heving, det er jo gjærbakst.

    • Anne Cathrine

      Hei Trine!
      Friksjonen som oppstår når gjærdeigen eltes i til sammen 20 minutter i en kjøkkenmaskin, gjør at det blir ganske høy temperatur i deigen. Derfor er det en fordel å ikke varme opp melken på forhånd – det kan blir for varmt for gjæren.
      God bakelyst 😊