Denne sjokoladekaken er en svensk klassiker og kalles i vårt naboland for «kladdkaka». Kaken er så populær at den til og med har sin egen dag i Sverige, nemlig «Kladdkakans dag», som feires 7. november hvert år. Kaken er veldig enkel å lage, og har en deilig seig og myk konsistens. En intens smaksbombe av en sjokoladekake som passer godt sammen med både is, bær og krem.

Ingredienser

1 porsjon

3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 dl hvetemel
0.5 ts salt
2 ss melis (valgfritt, til pynt)
125 gram bjørnebær (valgfritt, til pynt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • noen

    Kan man ha sjokoladeplate på toppen for at det skal være en glasur

    • Cecilie,

      Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men det er ikke noe i veien for å bruke en glasur på denne hvis du ønsker det. Men vær oppmerksom på at kaken er mektig og har kraftig sjokoladesmak, og at det ikke er nødvendig med glasur på denne. Lykke til med bakingen 🙂

  • Oliver

    Veldig god kake, og så enkel å lage!

    • Cecilie,

      Takk, Oliver, det var hyggelig å høre at du likte kaken og oppskriften! Lykke til med bakingen 😊

  • Kåre Raskmatsen

    Absolutt den beste kladde kake oppskriften jeg har prøvd!😃
    Jeg fikk ca 16 små muffins og de var nydelige varme med krokan is ved siden av… Perfekt smaks balanse!😉

    • Cecilie,

      Hei Kåre! Så hyggelig å høre at du synes dette er den beste oppskriften på kladdkake. Det høres nydelig ut med is til. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Charlotte Aamodt

    Hvor mange kake biter får man

    • Cecilie,

      Hei Charlotte! Denne kaken gir ca. 16 biter, lykke til! 🙂

  • Julia

    Hei jeg synes den ser veldig god ut men når fu sier kakao er det kakao pulver og når det står at det er til en person er det et helt bret da??❤️

    • Cecilie,

      Hei Julia! Ja, det er kakaopulver som brukes i oppskriften. 1 porsjon tilsvarer en kake i 24 cm rund form, slik som du ser på bildet. Håper det var oppklarende. Lykke til med bakingen 🙂

  • Julie

    Hvor lenge holder denne kaken seg?

    • Cecilie

      Hei Julie! Godt innpakket kake holder seg i 5-6 dager i kjøleskapet, men la den stå i romtemperatur før servering. Den kan også fryses. Lykke til!

  • Tille

    Den var skikkelig god med seig konsistens minner meg om brownie men hvor stor kake form???

    • Cecilie

      Hei Tille! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! I punkt nummer 5 i oppskriften står størrelsen på kakeformen oppgitt, vi har brukt en 24 cm stor springform til denne. Lykke til! 🙂

  • Marcus

    Den var den beste kaker

    • Cecilie

      Godt å høre at kaken falt i smak, Marcus! Takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • Magnus

    Kjempegod

    • Cecilie

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Magnus! God bakelyst! 🙂

  • Dennis

    Hvor lenge må kaken avkjøles?

    • Anne Cathrine

      Hei Dennis!
      Har dessverre ikke noe nøyaktig antall minutter kaken bør avkjøles, men siden den gjerne kan være litt understekt vil kladdkaken være best om den får stå til den har «satt» seg litt. Så 1-2 timer, kanskje – hvis man klarer å vente så lenge, da 😅 Lykke til med kakebakingen 😊

  • Kake

    Går det å bruke smelta smør?

    • Cecilie

      Ja, det går fint an å bruke smeltet smør i denne kaken. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Loooo

    Den var så god

    • sorsig

      Hei, så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemelding 🙂

  • Ole

    Kan du lage til meg

    • En som ikke gidder

      Nei