Det er lite som slår duften av nystekt gjærbakst, men når du kombinerer en klippekrans med duften og smaken av både eple og kanel, får du et bakverk som er nærmest uimotståelig. Frys gjerne ned klippekransen, så har du fersk gjærbakst klar til både små og store anledninger. Tin den i kjøleskapet over natten eller varm den opp på 140 grader i 15 minutter.

Ingredienser

1 porsjon

Klippekrans

500 gram siktet hvetemel
2.5 dl melk, romtemperert
75 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
1 pose tørrgjær
1 stk egg (i deigen)
75 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Fyll

4 ss sukker
1 ss kanel
1 stk eple
Melis (til pynt)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • P

    Herlig! Fryser du bakt og nedkjølt, eller deigen?

    • Anne Cathrine

      Det beste er å fryse ned kransen etter den er ferdig stekt og avkjølt. Lykke til med baksten 😊

  • Wenche Sture Larsen

    E oppskriften var fin, jeg tok eplemos isteden for eple . Ble flott

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre at du likte oppskriften, Wenche! Takk for inspill om eplemos – det er et godt tips 😊