Kylling- og mozzarellagrateng

Enkelt
60 min.
Denne kylling- og mozzarellagratengen er enkel å lage og har deilig smak av tomat og oregano. Den kan også lages dagen i forveien. Da bare lager du den klar i den ildfaste formen dagen før servering, og drysser mozzarella over før du setter den i ovnen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter.

  3. Varm opp en kjele på middels sterk varme med Flytende Melange.

  4. Ha løk, hvitløk og gulrøtter oppi pannen og stek til løken er myk, men ikke brunet.

  5. Tilsett kylling i strimler og gi den en rask bruning på alle sider. Ta stekepannen av varmen.

  6. Bland sammen hakkede tomater, oregano, cayennepepper, chilipulver, koriander og spisskummen i en bolle. Hell tomatblandingen over kyllingblandingen og bland det godt sammen, og ha det over i en ildfast form.

  7. Dryss revet mozzarella over den ildfaste formen.

  8. Stek i ovnen på midterste rille i 25 minutter.

Antall porsjoner:

  • 0.5 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 ss Flytende Melange
  • 400 gram kyllingfilet i strimler
  • 1 boks hakkede tomater á 400 gram
  • 1 ss tørket oregano
  • 0.5 ts cayennepulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.25 ts spisskummen
  • 200 gram revet mozzarella

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Pølsegrateng. Foto.

Pølsegrateng med rotgrønnsaker

Enkelt
60 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.
oppskrift på kremet kyllinggryte

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.