Sarah Bernhard i langpanne

Enkelt
120 min.
Sarah Bernard i langpanne er en enklere variant av den populære porsjonskaken. Den egner seg ypperlig når du får gjester, eller når du vil nyte den gode smaken uten å bruke for lang tid på forberedelser. Her får du den nydelige smaken av Sarah Bernhards med en fyldig mandelbunn, fløyelsmyk sjokoladekrem og smakfull sjokoladeglasur. Oppskriften gir 1 kake med cirka 24 små biter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Mandelbunn:

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.

  2. Ha mandlene i en foodprosessor eller blender, og kvern til de er helt fine. Tilsett bakepulver.

  3. Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til de begynner å bli stive. Tilsett litt og litt sukker av gangen og pisk videre på høy hastighet til du har en stiv marengs.

  4. Vend mandlene forsiktig inn i marengsen slik at ikke luften forsvinner.

  5. Kle en langpanneform på 30 x 40 centimeter med bakepapir, og hell røren over i langpanneformen.

  6. Stek på midterste rille i 20 minutter.

  7. Avkjøl mandelbunnen i langpannen til den er helt kald, og før den forsiktig over på rist.

Sjokoladekrem:

  1. Kok opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig. Avkjøl sukkerlaken til den er romtemperert.

  2. Tilsett eggeplommene i sukkerlaken og visp sammen til det blir luftig som en eggedosis, cirka 5 minutter.

  3. Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.

  4. Reduser hastigheten til lav og tilsett eggeblandingen inn i margarinen, litt og litt av gangen.

  5. Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.

  6. Rør inn sjokoladen i blandingen og la den stå kaldt i cirka 1 time, eller til den har blitt så tykk at du kan forme topper av den.

  7. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene.

  8. Tips! Dersom sjokoladekremen blir for stiv, kan du la den stå på kjøkkenbenken til den blir varm nok til å formes på kransekakemassen.

Sjokoladeglasur:

  1. Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.

  2. Bre sjokoladeglasuren over kaken, og sett kaken kaldt for at sjokoladen skal stivne.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Sarah Bernhard. Foto.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.
Snøcookies

Snøcookies

Enkelt
90 min.
Red velvet cookies

Red velvet cookies med hvit sjokoladetopping

Middels
90 min.