Sarah Bernhard uten egg

Enkelt
90 min.
Sarah Bernhard er små, uimotståelige kaker som har fått navnet sitt fra den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt. Sarah Bernhard uten egg får du ved å lage en eggefri kransekakemasse og en enkel sjokoladekrem. Oppskriften gir cirka 16 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Sett ovnen på 210 grader.

  2. Bland sammen melis og malte mandler.

  3. Tilsett kefir og kna til du får en fin kransekakedeig.

  4. Kjevle ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikk ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.

  5. Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.

Sjokoladekrem:

  1. Smelt kokesjokolade i en liten skål over et vannbad. Avkjøl noe.

  2. Pisk kremen stiv og ha i den smeltede sjokoladen.

  3. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene. Sett kaldt i 30 minutter.

Sjokoladeglasur:

  1. Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.

  2. Dypp kakene med sjokoladekremen ned i sjokoladeglasuren og sett kakene kaldt for at sjokoladen skal stivne.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 500 gram finmalte mandler
  • 500 gram melis
  • 3 ss kefir
  • SJOKOLADEKREM:
  • 150 gram kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 100 gram kokesjokolade
  • 4 ss Delfia

Produkter i oppskriften

Delfia

Lignende oppskrifter

Sarah Bernhard. Foto.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.
Sarah Bernhard i langpanne

Sarah Bernhard i langpanne

Enkelt
120 min.
Krumkaker. Foto.

Eggefrie krumkaker

Enkelt
30 min.