Vegetar tikka masala
Tikka masala er av britisk-indisk opphav og stammer trolig fra 1970-årene. Retten består opprinnelig av yoghurtmarinert kjøtt som er kokt i en saus av tomater, fløte og krydder. I denne vegetar tikka masalaen har vi laget sausen og fylt den med mettende linser, smakfull blomkål og søtpoteter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Del blomkålen i buketter og søtpoteten i terninger.
Varm opp en stor kjele med 2 ss Flytende Melange. Ha i løk, hvitløk og ingefær og stek til løken er myk, men ikke brunet.
Tilsett tomatpure, tandoori masala krydder, paprikapulver, chilipulver, malt koriander, spisskummen og muskatnøtt, og stek videre i 1 minutt under omrøring. Ha i blomkålbuketter og søtpotetterninger, og stek videre i 1 minutt under omrøring.
Tilsett røde linser og hakkede tomater og kok til grønnsakene er møre, i cirka 20 minutter. Ha i 0,5 dl Flytende Melange og fløte, og kok videre i 5 minutter.
Server vegetar tikka masala med ris og frisk koriander.
Tips!
Vegetar tikka masala smaker nydelig sammen med nanbrød. Oppskriften finner du her.
Kommentarer