Vørterbrød, også kalt vørterkake, er et tradisjonsrikt bakverk fylt med deilige julekrydder. Vørterkake har blitt bakt i Norge i over 300 år og var et resultat av ølbryggingen på 1700-tallet. Vørterkakene ble den gang laget av gjæren og bunnfallet som ble igjen i øltønnene. Vørterkake smaker herlig for seg selv, eller toppet med godt pålegg.

Kommentarer

  • Else

    Alt for lite veske (øl/melk) i forhold til melet😕

    • Anne Cathrine

      Det er ikke noe i veien for å redusere mengde mel eller øke væskemengden med en desiliter dersom du synes deigen virker tørr. Lykke til med bakingen 😊

      • Mari

        Mengda øl og mjølk var perfekt for meg. Eg lurte i litt sukker og, for det såg eg det var i andre oppskrifter.

        • Anne Cathrine

          Så hyggelig å høre at du likte oppskriften vår 😊

  • Roland Eisenträger

    Går også fint med Tina smør eller Bremykt i stedet for Melange

    • Anne Cathrine

      Ja, dette deilige vørterbrødet kan bakes med det du selv foretrekker 😊

      • Grete

        Står ingenting om at det skal være melange i oppskriften…?

        • Anne Cathrine

          Nei, det stemmer at det ikke er Melange i selve brødet. Vi har brukt Melange til å smøre brødformen, men du kan selvsagt bruke smør eller nøytral olje om du ønsker det 😊