Disse klassiske wienerbrødene er fylt med eplemos og vaniljekrem, og er den perfekte følgesvennen til enhver kaffekopp. Å lage wienerbrød krever litt tid og tålmodighet, men er enklere å lage enn mange tror, og er definitivt verdt innsatsen de krever. Oppskriften gir cirka 20 wienerbrød.

Ingredienser

1 porsjon

Wienerdeig

500 gram siktet hvetemel
3 ss sukker
1 pose tørrgjær
3 dl melk
1 stk egg (i deigen)
500 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Fyll

1 pk vaniljekrem
350 gram eplemos

Melisglasur

3 dl melis
2 ss vann

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Magne Lang

    Veldig bra oppskrift.
    Hilsen en bakermester som sverger til Melange

    • Cecilie,

      Hei Magne! Så hyggelig å høre at du liker oppskriften på wienerbrød, og sverger til Melange. Bedre tilbakemelding kan vi ikke få! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • HGL

    Aldri smakt så gode wienerbrød som jeg fikk hos min svigerinne i går. Det smakte så godt.
    Hun er veldig flink å bake.
    Men hun sa det var litt jobb med denne oppskriften.
    En gang skal jeg også prøve.

    • Cecilie,

      Hei HGL! Tusen takk for flott tilbakemelding, det var hyggelig å høre at wienerbrødene falt i smak. Ja, ikke den letteste oppskriften, men øvelse gjør mester. Fortell oss gjerne hvordan det gikk, og lykke til med baksten! 😊

  • AEG

    Verste oppskrift jeg har vært borti noen gang.

    • Cecilie,

      Det var leit å høre, Aeg! Fortell oss gjerne hva som gikk galt så skal vi forsøke å hjelpe. God tirsdag videre til deg 😊

  • Heidi

    Jeg trodde deigen skulle i kjøleskapet mellom hver kjevling. Hvorfor ikke her i denne oppskriften. Hva gjør man feil når melange renner ut under steking og kakene da steker i flytende fett?

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Så leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Wienerbrød er komplisert å få til, men øvelse gjør mester! Vi håper ikke du har mistet motet, og vil prøve igjen. Det er viktig å følge oppskriften nøye, og ikke være for hard med kjevlen, men bruke den lett, slik at lagene ikke blir ødelagt. Alle ingrediensene må være kalde før start, og deigen blir best hvis den holder seg så kald som mulig under hele baketiden. Du kan gjerne legge deigen i kjøleskap mellom hver kjevling, men det skal ikke være nødvendig. Lykke til! 🙂

  • BTS

    er det noen måter å forkorte oppskrifen så det tar en og en halv time?

    • cecilie

      Hei BTS! Nei, men lager du deigen dagen før korter du ned tiden på utbakingen, kan det være noe for deg? Oppbevar i så fall deigen i kjøleskapet. Lykke til! 🙂

  • Thomas

    Hvor lenge kan deigen ligge i fryseren?

    • Cecilie

      Hei Thomas! Hvis du ønsker å fryse denne deigen kan den ligge i frysen i circa 1 måned. Lykke til! 🙂

  • Harriet

    Hei! 🙂 kan denne deigen lages dagen i forveien,- evt. Fryses? 🙂

    • sorsig

      Hei Harriet, og takk for spørsmål! Deigen kan gjerne lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet. Håper de faller i smak 🙂