
Blåskjell med pommes frites og aioli
Slik gjør du
Press hvitløkfeddet og bland det med Mills majones. Smak til med salt og pepper.
Sett blandingen i kjøleskapet mens du lager resten av retten, slik at smakene får satt seg.
Stek pommes frites etter anvisning på pakken.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke åpner seg når du gir dem et lite kakk.
Finhakk sjalottløk og fres den i olje i en stor gryte til den er myk, i cirka 2 minutter. Ha i blåskjellene og rør godt.
Hell på vin og kok opp under lokk. La det småkoke i 3 minutter.
Ha så i fløten og kok videre under lokk til alle skjellene har åpnet seg, det vil ta cirka 2-3 minutter. Rist litt på gryta underveis. Skjellene som ikke har åpnet seg under damping kan du kaste.
Server blåskjellene med kraften i en skål eller en liten gryte, med nystekte pommes frites og aioli ved siden av.
Antall porsjoner:
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 pk Mills Ekte Majones
- Salt og pepper
- 1 kg blåskjell
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss olivenolje
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 1 pk pommes frites, frosne
Produkter i oppskriften
