Blåskjell med pommes frites og aioli

Enkelt
25 min.
Blåskjell med pommes frites og aioli, også kjent som moules frites, er en belgisk klassiker som smaker nydelig og er enkel å tilberede. Aioli kan du lett lage selv ved å blande Mills majones med litt hvitløk.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Press hvitløkfeddet og bland det med Mills majones. Smak til med salt og pepper.

Sett blandingen i kjøleskapet mens du lager resten av retten, slik at smakene får satt seg.

Stek pommes frites etter anvisning på pakken.

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke åpner seg når du gir dem et lite kakk.

Finhakk sjalottløk og fres den i olje i en stor gryte til den er myk, i cirka 2 minutter. Ha i blåskjellene og rør godt.

Hell på vin og kok opp under lokk. La det småkoke i 3 minutter.

Ha så i fløten og kok videre under lokk til alle skjellene har åpnet seg, det vil ta cirka 2-3 minutter. Rist litt på gryta underveis. Skjellene som ikke har åpnet seg under damping kan du kaste.

Server blåskjellene med kraften i en skål eller en liten gryte, med nystekte pommes frites og aioli ved siden av.

Antall porsjoner:

  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 pk Mills Ekte Majones
  • Salt og pepper
  • 1 kg blåskjell
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 1 pk pommes frites, frosne

Produkter i oppskriften

Mills ekte majones tube. Foto.

Mills Ekte Majones

Lignende oppskrifter

hjemmelaget coleslaw med reker

Hjemmelaget coleslaw med snertne reker

Enkelt
15 min.
waldorfsalat

Waldorfsalat med granateple

Enkelt
30 min.
Mills_Frisk_potetsalat

Frisk potetsalat

Enkelt
15 min.