
Mozzarellasticks med jalapeño-dipp
Slik gjør du
Jalapeño-dipp:
-
Finhakk vårløk og jalapeño.
-
Ha Mills Majones, lettrømme, sitronsaft, salt, pepper, finhakket vårløk og jalapeño i en bolle.
-
Rør det hele godt sammen og la det stå i kjøleskapet frem til servering.
Mozzarellasticks:
-
Tørk av mozzarellakulene med et tørkepapir til du har fått bort det meste av den overflødige væsken.
-
Ha griljermel, salt og pepper i en dyp bolle.
-
Knekk eggene i en annen dyp bolle, og visp dem godt sammen.
-
Dypp mozzarellakulene først i eggeblandingen og deretter i griljermelblandingen. Legg de panerte kulene på et fat.
-
Varm opp en stekepanne på høy varme med Mills Soyaolje. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Oljen er varm nok når det bruser rundt sleiven.
-
Ha mozzarellasticksene over i den varme oljen og friter i 2-3 minutter. Snu litt rundt på dem underveis slik at de blir jevnt fritert og gylne på alle sider.
-
Legg mozzarellasticksene over på tallerkenen med tørkepapir for å renne av seg i et par minutter før servering.
-
Server mozzarellasticksene med jalapeño-dipp og bruk gjerne tannpirkere til å servere med.
-
Tips! Finner du ikke små mozzarellakuler, kan du kjøpe en stor mozzarellaost og dele den i biter på 1.5 x 1.5 centimeter.
Antall porsjoner:
- JALAPEÑO-DIPP:
- 2 stk vårløk
- 2 stk ferske jalapeños
- 160 gram Mills Ekte Majones
- 3 dl lettømme
- 2 ts sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 1 ts pepper
- MOZZARELLASTICKS:
- 300 gram små mozzarellakuler
- 3 dl griljermel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 5 dl Mills Soyaolje