Mozzarellasticks med jalapeño-dipp
Venter du gjester eller bare har lyst på noe skikkelig god snacks, er det lite som slår hjemmelagde mozzarellasticks. I denne oppskriften har vi laget en enklere versjon av den fyldige snacksen ved å bruke mozzarellakuler. Her får du en fyldig kjerne med smeltet ost, dekket av et knasende sprøtt skall, som serveres sammen med en kremet og spicy jalapeño-dipp.
Ingredienser
Jalapeño-dipp
Mozzarellasticks
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Jalapeño-dipp
Mozzarellasticks
Tørk av mozzarellakulene med et tørkepapir til du har fått bort det meste av den overflødige væsken.
Ha griljermel, salt og pepper i en dyp bolle.
Knekk eggene i en annen dyp bolle, og visp dem godt sammen.
Dypp mozzarellakulene først i eggeblandingen og deretter i griljermelblandingen. Legg de panerte kulene på et fat.
Varm opp en stekepanne på høy varme med Mills Soyaolje. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Oljen er varm nok når det bruser rundt sleiven.
Ha mozzarellasticksene over i den varme oljen og friter i 2-3 minutter. Snu litt rundt på dem underveis slik at de blir jevnt fritert og gylne på alle sider.
Legg mozzarellasticksene over på tallerkenen med tørkepapir for å renne av seg i et par minutter før servering.
Server mozzarellasticksene med jalapeño-dipp og bruk gjerne tannpirkere til å servere med.
Tips!
Finner du ikke små mozzarellakuler, kan du kjøpe en stor mozzarellaost og dele den i biter på 1.5 x 1.5 centimeter.
Kommentarer