Ribbetaco med lettsyltet rødløk og ananasdressing

Enkelt
40 min.
Dette er en restemiddag du virkelig kan glede deg til! Ribbetaco er laget av saftig kjøtt som passer perfekt sammen med spennende meksikanske smaker og en krydret ananasdressing. 1 porsjon er 3 toppede små tortillalefser.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Syltet rødløk:

  1. Rens rødløk, del i to på tvers og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin for et jevnt og tynt resultat. Ha løken i en plastpose.

  2. Press sitronsaften over rødløken i posen og dryss over sukker.

  3. Bruk fingrene til å massere rødløk, sitronsaft og sukker i et par minutter. La rødløken marinere i posen mens du lager resten av maten, minimum 20-30 minutter.

Ananasdressing:

  1. Ha Mills majones i en skål.

  2. Press ut mest mulig juice fra den hermetiske ananasen.

  3. Rør inn ananaskjøttet, chilisaus og finhakket koriander.

  4. Smak til med spisskummen, salt og pepper.

  5. Ønsker du en mer flytende dressing, kan du spe på med litt juice fra ananasen.

Ribberester:

  1. Skjær ribberestene fri for svor og ben. Del kjøttet i terninger og sett til side.

  2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og syltet jalapeño.

  3. Varm opp Flytende Melange i stekepanne på middels varme. Stek sjalottløk i cirka 5 minutter til den er blank og myk. Rør inn hvitløk og jalapeño og stek videre 1 minutt.

  4. Tilsett ribbekjøtt og tacokrydder. Stek under omrøring til kjøttet er gjennomvarmt.

  5. Øk til sterk varme og rør inn sukker og vann. La alt steke uten å røre om i cirka 1 minutt til sukkeret har smeltet og du har fått fin karamellisering.

  6. Server karamellisert ribbekjøtt i myke tortillalefser med avokado, agurk, koriander, krydret ananasdressing og litt limesaft.

Antall porsjoner:

  • LETTSYLTET RØDLØK:
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk sitron
  • 0.5 ts sukker
  • ANANASDRESSING:
  • 1 dl Mills Ekte Majones
  • 2 ss hermetisk hakket ananas
  • 1 ts chilisaus (sriracha)
  • 1 ss finhakket koriander
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • RIBBERESTER:
  • 500 gram ribberester, uten svor og ben
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts syltet jalapeño
  • 1 ss Flytende Melange
  • 2 ss tacokrydder
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 2 ss vann
  • TIL SERVERING:
  • 12 stk små tortillalefser, mais eller hvete
  • 2 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 1 bunt fersk koriander
  • 1 stk lime

Lignende oppskrifter

kyllingwrap thai med peanøttsaus

Kyllingwrap med grønnsaker og peanøttsaus

Enkelt
45 min.
hjemmelaget coleslaw med reker

Hjemmelaget coleslaw med snertne reker

Enkelt
15 min.
waldorfsalat

Waldorfsalat med granateple

Enkelt
30 min.