Om du aldri har prøvd majones i sjokoladekakerøra har du noe godt i vente! Egget og oljen i majonesen gjør sjokoladekaken supersaftig og eddiken bringer frem sjokoladesmaken. Topp den med en deilig kremet sjokoladeglasur og forvent applaus når gjestene har fått tatt den første biten.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

3 stk egg
350 gram sukker
300 gram hvetemel
100 gram bakekakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl kefir

Sjokoladeglasur

250 gram Melange
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
5 ss kokt kaffe
2 ss bakekakao

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Kristin

    Noen som har prøvd denne med glutenfritt mel?

    • Cecilie,

      Hei Kristin! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke glutenfritt mel i denne. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du baker denne 🙂

  • Synøve

    Kan den fryses med glasuren på?

    • Cecilie,

      Hei Synøve! Sjokoladekake bør helst fryses uten melisglasur ettersom denne kan få en uønsket konsistens etter tining. Ta ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på glasur og pynt samme dag. Lykke til! 🙂

  • Liv Anny

    Har blii en favoritt

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at kaken har blitt en favoritt hos deg, Liv Anny! Takk for deling, og lykke til med bakingen! 😊

  • Arnhill

    Den er blitt en favoritt her👍🏻 anbefales👍🏻

    • Cecilie,

      Hei Arnhill! Det var hyggelig å høre at sjokoladekaken er blitt en favoritt hos deg! God bakelyst! 🙂

  • Rakel

    Hvor kommer eddiken inn her?..

    • cecilie

      Hei Rakel! Eddik er ingrediens i majonesen, og den bringer frem sjokoladesmaken. Lykke til hvis du baker denne! 🙂

  • Merethe

    Kan denne fryses, uten glasur.
    Tenker å lage brudekake av den, men da lage bunnene på forhånd.

    • cecilie

      Hei Merethe! Ja, det går fint å fryse denne. Lykke til med brudekaken! 🙂

  • Marit skaug

    Nydelig, saftig god kake..majones kan brukes i flere oppskrifter til formater og langpannekaker…

    • cecilie

      Hei Marit! Så hyggelig å høre at kaken smakte, og at du bruker majones i flere typer kaker! Lykke til, og god bakelyst! 🙂

    • Anne

      Hei Marit 🙂 Har du oppskrift på det/ lang pannekaker? 🙏🙂