Arroz con pollo

Enkelt
45 min.
Arroz con pollo, ris med kylling, er en tradisjonell spansk rett med historie helt tilbake til åttende århundre, da Maurerne invaderte Spania og bragte med seg kryddere som safran, spisskummen og koriander. Denne retten er også velkjent i mange latinamerikanske land, som alle har sin egen variasjon med bruk av ulike typer av kryddere og grønnsaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, paprika og hvitløk.

  2. Krydre kyllinglårene med salt og pepper, og gni det godt inn i kyllingskinnet.

  3. Varm opp en dyp stekepanne på middels varme med Olivero Flytende og ha i kyllinglårene.  Stek kyllinglårene til de er godt brunet, cirka 5 minutter på hver side.

  4. Ta ut kyllinglårene, la de hvile på en tallerken, og fjern halvparten av stekefettet i pannen. Reduser varmen på stekepannen til lav.

  5. Ha løk, paprika og hvitløk i stekepannen. Rør om av og til, og stek til grønnsakene begynner å bli myke, cirka 5 minutter.

  6. Tilsett ris, hakkede tomater, safran, tomatpuré, kyllingbuljong og de stekte kyllinglårene i pannen, og kok opp.

  7. La retten småkoke i 20 minutter, til risen er myk.

  8. Dryss over litt finhakket bladpersille til slutt.

Antall porsjoner:

  • 1 stk gul løk
  • 1 stk rød paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 stk kyllinglår
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss Olivero Flytende
  • 3 dl ris
  • 400 gram hakkede tomater
  • 0.5 ts malt safran (eller gurkemeie)
  • 1 ss tomatpuré
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 2 ss finhakket bladpersille

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.