Cannelloni med ricotta og spinat

Middels
60 min.
Cannelloni er sylinderformet pasta som på italiensk vis fylles med kjøtt eller ost, toppes med tomatsaus og bakes i ovnen. Med fyldige smaker av ricotta og spinat gir denne retten deg en ekte smak av Italia.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 220 grader.

Tomatsaus:

  1. Finhakk hvitløk og løk.

  2. Varm opp en kjele på middels varme og tilsett Olivero Flytende. Ha hvitløk og løk i stekepannen og fres i 3 minutter.

  3. Tilsett tomater, salt og pepper, og la sausen putre på lav varme i 20 minutter.

Cannellonifyll:

  1. Bland ricotta, muskat, egg, salt, pepper og parmesan godt sammen i en bolle.

  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med Olivero Flytende og ha i spinaten. Fres den i to minutter. Ha spinaten over i ricottablandingen.

  3. Fyll cannellonirørene med spinat- og ricottablandingen, og legg rørene ved siden av hverandre i en ildfast form.

  4. Del mozzarellaen i små biter.

  5. Fordel tomatsausen over canneloniene og dryss mozzarellaen over sausen.

  6. Stek cannellonien på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

Tips:

Cannelloni fås kjøpt i større, velassorterte dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i cannelloni  kan du bruke lasagneplater. Da legges de lagvis under og over fyllet.

Antall porsjoner:

  • Tomatsaus:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 ss Olivero Flytende
  • 400 gram knuste tomater (evt. hakkede)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk fersk mozzarella (125 gram)
  • Cannellonifyll:
  • 600 gram ricotta
  • 0.5 ts muskat
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 30 gram parmesan
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 100 gram fersk spinat
  • 200 gram cannelloni

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.