Cannelloni med ricotta og spinat

Middels
60 min.
Cannelloni er sylinderformet pasta som på italiensk vis fylles med kjøtt eller ost, toppes med tomatsaus og bakes i ovnen. Med fyldige smaker av ricotta og spinat gir denne retten deg en ekte smak av Italia.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 220 grader.

Tomatsaus:

  1. Finhakk hvitløk og løk.

  2. Varm opp en kjele på middels varme og tilsett Olivero Flytende. Ha hvitløk og løk i stekepannen og fres i 3 minutter.

  3. Tilsett tomater, salt og pepper, og la sausen putre på lav varme i 20 minutter.

Cannellonifyll:

  1. Bland ricotta, muskat, egg, salt, pepper og parmesan godt sammen i en bolle.

  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med Olivero Flytende og ha i spinaten. Fres den i to minutter. Ha spinaten over i ricottablandingen.

  3. Fyll cannellonirørene med spinat- og ricottablandingen, og legg rørene ved siden av hverandre i en ildfast form.

  4. Del mozzarellaen i små biter.

  5. Fordel tomatsausen over canneloniene og dryss mozzarellaen over sausen.

  6. Stek cannellonien på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

Tips:

Cannelloni fås kjøpt i større, velassorterte dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i cannelloni  kan du bruke lasagneplater. Da legges de lagvis under og over fyllet.

Antall porsjoner:

  • Tomatsaus:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 ss Olivero Flytende
  • 400 gram knuste tomater (evt. hakkede)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk fersk mozzarella (125 gram)
  • Cannellonifyll:
  • 600 gram ricotta
  • 0.5 ts muskat
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 30 gram parmesan
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 100 gram fersk spinat
  • 200 gram cannelloni

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller

Enkelt
80 min.
greske kjøttboller

Greske kjøttboller

Enkelt
30 min.
Kremet kylling med sitron og parmesan

Kremet kylling med sitron og parmesan

Enkelt
40 min.