Det sies at den første franske løksuppen, eller ‘soupe à l’oignon’ som det heter på fransk, ble til da Ludvig XVs kokker ikke kunne finne noe annet enn smør, løk og champagne på en av kongens mange jaktturer. Resultatet ble en enkel og særdeles smakfull suppe som fremdeles serveres både til hverdags og fest.

Kommentarer

  • Mona

    Bra oppskrift! Men lar suppa gratinere litt lengre👍 går fint med eplejuice også!

    • Cecilie

      Hei Mona! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Ovner er litt forskjellige, så det er fint at du har funnet en gratineringstid som passer deg best. Lykke til! 🙂

  • Vidar

    Dere mistet meg helt når dere beskriver blanket løk, og ikke brunet.

    • Cecilie

      Hei Vidar! Med blanket løk mener vi at løken skal varmes på svak varme i pannen til den får et blankt, nesten gjennomsiktig utseeende. Den skal ikke bli brun, fordi det gir en annen smak på løken enn det vi er ute etter i en løksuppe. Lykke til! 🙂

  • Hege

    Jeg kjøpte Oliviero en gang. Trodde det var det superb 3 ingrediens produkt vi bruker i USA. Butter salt greek olive oil. Stooooor var skuffelsen da jeg så det var 153 ingredienser

    • Grete,

      Hei Hege! Det var leit å høre. Vi kjenner ikke til det andre produktet, men basert på beskrivelsen kan det virke som om vi har en større andel oljer fra planter. I og med at vi også bruker raps, solsikke og kokos – i tillegg til smørolje og olivenolje. Det gjør vår Olivero litt mykere og litt sunnere, samtidig som du får den gode smørsmaken. Jeg skjønner at ingredienslisten kanskje kan virke litt lang om du sammenlikner med et produkt som, om jeg forstår deg rett, har bare tre ingredienser, men det handler nok mest om at vi bruker litt ulike oljer for å få en bra balanse mellom mettet og umettet fett, og at man trenger noe konservering når fettprosenten er lavere (Olivero har 60 % fett). Du kjøper kanskje ikke Olivero igjen, men håper det kan være litt oppklarende likevel 🙂

  • Linda Kristin

    Kan jeg erstatte hvitvin med noe annet?

    • Cecilie

      Hei Linda! Ja, hvis det er et alkoholfritt alternativ du mener kan du gjerne erstatte hvitvinen med eplemost. Lykke til! 🙂

  • Trygve Nikolaisen

    Det er ikke kyllingbuljong i fransk løksuppe.

    • Anne Cathrine

      Hei Trygve! Fransk løksuppe består opprinnelig av løk, «bouillon» (kraft) og brød. Kraften kan variere etter hva man har tilgjengelig eller hva man foretrekker og vi har valgt kyllingbuljong i denne oppskriften fordi det gir en god smak uten at suppen blir for kraftig.

      Buljong er også noe som de aller fleste har hjemme eller har lett tilgang til, men det er også godt å bruke fond eller kraft dersom man har det. Man kan også velge å bruke grønnsakkraft eller kjøttkraft (eller buljong). Lykke til 😊