Fransk løksuppe

Enkelt
60 min.
Det sies at den første franske løksuppen, eller soupe à loignon som det heter på fransk, ble til da Ludvig XVs kokker ikke kunne finne noe annet enn smør, løk og champagne på en av kongens mange jaktturer. Resultatet ble en enkel og særdeles smakfull suppe som fremdeles serveres både til hverdags og fest.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader.

  2. Rens og del løken i to, og skjær i tynne skiver.

  3. Ha Flytende Olivero i en kasserolle på middels høy varme og tilsett løken. Senk varmen til lav og la den surre under omrøring til løken blir blank, men ikke brunet. Dette tar ca. 10 minutter.

  4. Finhakk hvitløk og timian og tilsett i gryten sammen med kyllingbuljong, hvitvin, laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen putre på lav varme i 30 minutter.

  5. Ha suppen over i ildfaste serveringsskåler og legg en loffskive på topp. Avhengig av størrelsen på skål og loffskive, kan det hende du må skjære til loffskiven.

  6. Riv osten og dryss over over rikelig med gruyèreost over loffskiven.

  7. Sett løksuppen inn i stekeovnen på midterste rille og gratiner løksuppen til osten er gyllen, cirka 6 – 8 minutter.

  8. Server gjerne fransk løksuppe med ferskt brød til.

  9. TIPS: Gruyèreost finner du i velassorterte matvarebutikker med ferskvaredisk. Får du ikke tak i gruyèreost, kan du bruke en annen hardost med mye smak, for eksempel comte, emmentaler eller Jarlsberg.

Antall porsjoner:

  • 8 stk gule løk
  • 3 ss Olivero Flytende
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 2 dl hvitvin
  • 3 stk laubærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 skiver spiralloff
  • 100 gram gruyèreost

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.