Gambas al ajillo

Enkelt
25 min.
Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. Det er en populær og fyrrig tapasrett som har blitt servert i mer enn 500 år. Daniel Amaral er opprinnelig fra Sør-Portugal og står bak den spanske restauranten La Bodega i Skien. Her deler han sin klassiske oppskrift på reker i hvitløkssaus.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pill rekene.

  2. Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer, inkludert frøene.

  3. Smelt Olivero Steke og bake på middels varme.

  4. Ha hvitløk og chili i stekepannen, og la det steke i cirka ett minutt. Pass på så hvitløken ikke brenner seg.

  5. Skru opp til sterk varme og tilsett rekene. Stek i 2-3 minutter.

  6. Finhakk bladpersille og server rekene med bladpersille og nykvernet pepper.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Gresk stifado

Gresk stifado

Enkelt
130 min.
Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.