Gambas al ajillo

Enkelt
25 min.
Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. Det er en populær og fyrrig tapasrett som har blitt servert i mer enn 500 år. Daniel Amaral er opprinnelig fra Sør-Portugal og står bak den spanske restauranten La Bodega i Skien. Her deler han sin klassiske oppskrift på reker i hvitløkssaus.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pill rekene.

  2. Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer, inkludert frøene.

  3. Varm opp en stekepanne med Flytende Olivero på middels varme.

  4. Ha hvitløk og chili i stekepannen, og la det steke i cirka ett minutt. Pass på så hvitløken ikke brenner seg.

  5. Skru opp til sterk varme og tilsett rekene. Stek i 2-3 minutter.

  6. Finhakk bladpersille og server rekene med bladpersille og nykvernet pepper.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.