Gresk pastitsio

Enkelt
60 min.
Pastitsio blir ofte kalt Hellas’ svar på lasagne, og er på samme måte som moussaka en gresk ovnsrett med kjøttdeig av lam. Det finnes mange ulike varianter av gresk pastitsio, men pasta penne, en kjøttsaus med klassiske greske kryddere, og en fyldig ostesaus, er felles for dem alle.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok opp en kjele med vann, og tilbered pastaen etter pakkens veiledning, men gi den 3 minutter kortere koketid. Sil av vannet.

Kjøttsaus:

  1. Finhakk løk og hvitløk.

  2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Olivero Flytende, og fres løken til den er blank. Tilsett hvitløk, tomatpuré og kjøttdeig, og stek i cirka 5 minutter til kjøttdeigen er gjennomstekt.

  3. Tilsett hakkede tomater, rødvin, salt, pepper, kanel, allehånde og muskat, og la det koke i ytterligere 5 minutter til kjøttblandingen er tykk og mesteparten av væsken har fordampet.

  4. Varm opp stekeovnen til 220 grader.

Ostesaus:

  1. Varm opp en kjele med Olivero Flytende på middels varme. Rør inn hvetemelet til du har en klumpfri blanding.

  2. Tilsett melken litt og litt av gangen. La det småkoke på svak varme i cirka 10 minutter til du har en tykk saus.

  3. Tilsett egg, revet ost, salt og pepper i sausen, rør om og sett til side.

Pastitsio

  1. Legg halvparten av pastaen i bunnen av en ildfast form. Ha kjøttblandingen over før du legger resten av pastaen på topp. Hell over ostesausen og topp med revet ost.

  2. Stek på midterste rille i 20 minutter, til osten er gyllen.

  3. La pastitsioen avkjøle i 5 minutter før servering.

  4. Server gjerne med en gresk salat ved siden av.

Antall porsjoner:

  • 400 gram pasta penne
  • Kjøttsaus:
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 2 ss tomatpuré
  • 800 gram kjøttdeig av lam
  • 40 gram hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts allehånde
  • 0.25 ts muskat
  • Ostesaus:
  • 3 ss Olivero Flytende
  • 3 ss siktet hvetemel
  • 5 dl melk
  • 2 stk egg
  • 200 gram revet ost
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 100 gram revet ost til topping

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.