Greske kjøttboller

Enkelt
30 min.
Det greske kjøkkenet har mye godt å by på og greske kjøttboller, også kalt keftedakia, er en klassiker. Med smak av lam, hvitløk og urter er dette små smaksbomber som går godt med en hjemmelaget tzatziki og pitabrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Greske kjøttboller

  1. Finhakk løk, hvitløk og bladpersille og ha det i en bolle. Ha i saften fra en halv sitron.

  2. Tilsett lammekjøttdeig, spisskummen, oregano, salt og pepper og bland alt godt sammen.

  3. Form små kjøttboller på cirka 2×2 centimeter med hendene.

  4. Varm opp en stekepanne med Olivero Flytende på middels varme og stek de greske kjøttbollene i cirka 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend kjøttbollene underveis slik at de får stekeskorpe på alle sider.

Tzatziki:

  1. Riv agurken med et fint rivjern og ha den over på et kjøkkenpapir. Press ut mesteparten av vannet og ha agurken over i en bolle. Bland inn gresk yoghurt.

  2. Finhakk hvitløken og press ut sitronsaften, og ha det over i bollen.

  3. Finhakk dill og ha det i bollen sammen med salt og pepper, og rør alt godt sammen.

  4. Server sammen med de greske kjøttbollene og pitabrød.

Antall porsjoner:

  • KJØTTBOLLER:
  • 0.5 stk gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss bladpersille
  • 0.5 stk sitron
  • 400 gram kjøttdeig av lam
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss Olivero Flytende
  • TZATZIKI:
  • 0.5 stk agurk
  • 120 gram gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss fersk dill
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller

Enkelt
80 min.
Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni med ricotta og spinat

Middels
60 min.
Kremet kylling med sitron og parmesan

Kremet kylling med sitron og parmesan

Enkelt
40 min.