Grissini

Enkelt
90 min.
Grissini så dagens lys allerede på 1700-tallet i Piemonte i Italia, da bakeren Antonio Brunero ble bedt om å lage et luftig og sprøtt brød for en hertugs helseproblemer. I dag serveres brødpinnene til suppe og pasta. Disse er toppet med nydelige smaker fra urter og parmesan.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha Olivero Flytende og vann i en bolle.

  2. Tilsett hvetemel, tørrgjær, salt og sukker, og elt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 minutter til du har en smidig deig.

  3. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve i 30 minutter.

  4. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk. Del deigen i tynne lengder på ca. 1 cm.

  5. Rull hver lengde rundt 2-3 ganger og plasser dem på en stekeplate med bakepapir.

  6. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 15 minutter.

  7. Varm opp ovnen til 180 grader.

  8. Pensle hver grissinilengde med vann og dryss over revet parmesan, salt og timian.

  9. Stek grissiniene på midterste rille i 10-15 minutter til de er gylne og sprø.

Antall porsjoner:

  • Grissini:
  • 1 dl Olivero Flytende
  • 3 dl vann
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 6 gram tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Topping:
  • 10 gram revet parmesan
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss timian

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske pitabrød

Greske pitabrød

Enkelt
90 min.
pannebrød med havsalt og rosmarin

Pannebrød med havsalt og rosmarin

Enkelt
100 min.
Focaccia med oliven og tomater

Focaccia med oliven og tomater

Enkelt
115 min.