Grissini

Enkelt
90 min.
Grissini så dagens lys allerede på 1700-tallet i Piemonte i Italia, da bakeren Antonio Brunero ble bedt om å lage et luftig og sprøtt brød for en hertugs helseproblemer. I dag serveres brødpinnene til suppe og pasta. Disse er toppet med nydelige smaker fra urter og parmesan.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha Olivero Flytende og vann i en bolle.

  2. Tilsett hvetemel, tørrgjær, salt og sukker, og elt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 minutter til du har en smidig deig.

  3. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve i 30 minutter.

  4. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk. Del deigen i tynne lengder på ca. 1 cm.

  5. Rull hver lengde rundt 2-3 ganger og plasser dem på en stekeplate med bakepapir.

  6. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 15 minutter.

  7. Varm opp ovnen til 180 grader.

  8. Pensle hver grissinilengde med vann og dryss over revet parmesan, salt og timian.

  9. Stek grissiniene på midterste rille i 10-15 minutter til de er gylne og sprø.

Antall porsjoner:

  • Grissini:
  • 1 dl Olivero Flytende
  • 3 dl vann
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 6 gram tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Topping:
  • 10 gram revet parmesan
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss timian

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Focaccia med oliven og tomater

Focaccia med oliven og tomater

Enkelt
115 min.
Ciabatta i brødkurv

Enkel oppskrift på ciabatta

Enkelt
145 min.
Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca

Middels
140 min.