Italienske julekjeks med ricotta

Enkelt
45 min.
Ferskosten ricotta gjør at disse søte, italienske kjeksene blir ekstra saftige og lett syrlige. Med et hint av sitron og søt glasur skal det godt gjøres å spise bare en! Pynt dem i rødt og grønt og du har en ny utfordrer til de norske julekakene. Oppskriften gir cirka 32 kjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

    Ricottakjeks:

    Varm opp ovnen til 180 grader.

  1. Pisk sammen Olivero margarin og sukker. Tilsett ricottaost og sitronskall og pisk i 2 minutter. Ha i 1 egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg.

  2. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Ha melblandingen over i osteblandingen og pisk det hele godt sammen.

  3. Kle en stekeplate med bakepapir. Klikk deigen ut med en spiseskje, og legg en spiseskje deig som små kuler på bakepapiret. Ha god plass mellom deigkulene for den flyter ut ved steking.

  4. Stek kjeksene på midterste rille i 13 minutter. La dem avkjøle helt på en rist før du pynter med melisglasur.

  5. Melisglasur:

    Bland sammen melis, vann og sitronsaft. Fordel melisglasuren over kjeksene og pynt med rød og grønn kakepynt.

Antall porsjoner:

  • RICOTTAKJEKS
  • 100 gram Olivero Original
  • 200 gram sukker
  • 250 gram ricottaost
  • 0.5 stk sitron, skallet
  • 2 stk egg
  • 200 gram mel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • MELISGLASUR:
  • 300 gram melis
  • 2 ss vann
  • 0.5 ts sitronsaft
  • Kakepynt i grønt og rødt

Produkter i oppskriften

Olivero beger

Olivero Original

Lignende oppskrifter

søte empanadas med sjokolade

Søte empanadas med sjokolade

Enkelt
75 min.
Couronne - fransk julekringle

Couronne – fransk julekringle

Middels
210 min.
Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.