Kremet kylling med sitron og parmesan

Enkelt
40 min.
Denne kremede kyllingen gir deg de klassiske italienske smakene av sitron, parmesan og timian, og en herlig følelse av å være i Italia på en varm sommerdag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen hvetemel, parmesan, salt og pepper på en tallerken, og vend kyllingbrystene i melblandingen.

  2. Finhakk hvitløken.

  3. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Olivero Flytende, og fres hvitløken i 2 minutter.

  4. Ha kyllingbrystene over i stekepannen. Brun kyllingbrystene på hver side i ca. 1 minutt.

  5. Legg på lokk, senk temperaturen ned til lav, og la kyllingbrystene steke videre i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse.

  6. Del sitronen i skiver. Behold skallet på.

  7. Varm opp en gryte på middels varme og ha i kyllingbuljong, matfløte, sitronskiver, parmesan og timian. La det småkoke på lav varme til sausen tykner, cirka 10 minutter. Ha kyllingen i sausen når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden.

  8. Server den kremede kyllingen sammen med for eksempel nykokt spagetti og gjerne litt ekstra revet parmesan. Til fire personer trenger du 300 gram spagetti.

Antall porsjoner:

  • Kylling:
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss revet parmesan
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 750 gram kyllingbryst
  • 4 ss Olivero Flytende
  • 2 fedd hvitløk
  • Saus:
  • 1 stk sitron
  • 3 dl kyllingbuljong
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket timian

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni med ricotta og spinat

Middels
60 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.
Risotto med sopp

Enkel risotto med sopp

Enkelt
25 min.