Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.
Osso bucco er en italiensk spesialitet som består av kalveskanker og en tomatbasert saus. Denne oppskriften på en klassisk osso bucco kommer fra Susanna og Carlo som driver den italienske restauranten Arno Ristorante i Oslo. Oppskriften er arvet fra Susannas bestemor i Firenze og serveres gjerne med gremolata.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skjær tre snitt langs kantene på kalveskankene slik at de ikke krøller seg under steking. Bland hvetemel med salt og pepper på en tallerken, og vend kalveskankene i melet på begge sider.

  2. Finhakk løk og timian.

  3. Varm opp en stekepanne med Flytende Olivero på middels varme. Ha i finhakket løk, timian og kalveskanker. Brun kalveskankene på begge sider til de er jevnt brune.

  4. Varm opp en gryte på lav varme og tilsett rødvin. Ha i de brunede kalveskankene, løk og timian. La det småkoke i ca. 10 minutter, eller til rødvinen har fordampet, og tilsett oksebuljongen.

  5. Ha i tomatpure, salt og pepper.

  6. La osso buccoen småkoke på lav varme med lokket på i omtrent 2 timer. Tilsett eventuelt mer oksebuljong om det behøves. Når kjøttet er mørt, er osso buccoen klar for servering. Server gjerne med gremolata.

  7. Gremolata:

    Finhakk hvitløk og bladpersille, og rasp sitron. Bland alt sammen og server til osso buccoen.

Antall porsjoner:

  • 1.5 kilo kalveskanker
  • 2 ss siktet hvetemel
  • 1 stk løk
  • 2 ss fersk timian
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 2.5 dl rødvin
  • 5 dl oksebuljong
  • 6 ss tomatpure
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • GREMOLATA:
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 gram bladpersille
  • 1 stk sitron

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller

Enkelt
80 min.