Pistasjkjeks

Enkelt
60 min.
I Italia brukes pistasjnøtter hyppig i både iskrem og småkaker. Disse herlige og knasende pistasjkjeksene passer ypperlig til å dyppe i espressoen mens du nyter en deilig sommerdag, og vil gi deg smaken av Italia uansett hvor du er i verden. Oppskriften gir ca. 24 pistasjkjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha Olivero Flytende, brunt sukker, vaniljesukker, salt og hvetemel i en bolle og rør godt sammen.

  2. Finhakk pistasjnøtter og hvit sjokolade, og ha det i bollen. Kna alt godt sammen til du har en fast deig.

  3. Rull deigen til en pølse og dekk den til med plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet og la den avkjøles i ca. 30 minutter.

  4. Varm opp ovnen til 175 grader.

  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og ta den ut av plastfolien.

  6. Del deigen opp i skiver på ca. 1 centimeter og ha de over på en stekeplate med bakepapir.

  7. Stek pistasjkjeksene i 15 minutter til de er gylne og la dem avkjøles på en rist.

Antall porsjoner:

  • 2 dl Olivero Flytende
  • 50 gram brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 225 gram siktet hvetemel
  • 75 gram pistasjnøtter (uten skall)
  • 75 gram hvit sjokolade, hakket

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.
Oppskrift på loukomades

Loukoumades – greske honningdonuts

Enkelt
90 min.
Baci di dama

Baci di dama

Enkelt
90 min.