Pistasjkjeks

Enkelt
60 min.
I Italia brukes pistasjnøtter hyppig i både iskrem og småkaker. Disse herlige og knasende pistasjkjeksene passer ypperlig til å dyppe i espressoen mens du nyter en deilig sommerdag, og vil gi deg smaken av Italia uansett hvor du er i verden. Oppskriften gir ca. 24 pistasjkjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha Olivero Flytende, brunt sukker, vaniljesukker, salt og hvetemel i en bolle og rør godt sammen.

  2. Finhakk pistasjnøtter og hvit sjokolade, og ha det i bollen. Kna alt godt sammen til du har en fast deig.

  3. Rull deigen til en pølse og dekk den til med plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet og la den avkjøles i ca. 30 minutter.

  4. Varm opp ovnen til 175 grader.

  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og ta den ut av plastfolien.

  6. Del deigen opp i skiver på ca. 1 centimeter og ha de over på en stekeplate med bakepapir.

  7. Stek pistasjkjeksene i 15 minutter til de er gylne og la dem avkjøles på en rist.

Antall porsjoner:

  • 2 dl Olivero Flytende
  • 50 gram brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 225 gram siktet hvetemel
  • 75 gram pistasjnøtter (uten skall)
  • 75 gram hvit sjokolade, hakket

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Vaniljekake med dulce de leche

Vaniljekake med dulce de leche

Enkelt
130 min.
Fanouropita

Fanouropita

Enkelt
60 min.
Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake

Enkelt
60 min.