Ragu alla Bolognese

Enkelt
210 min.
Bolognese er en italiensk kjøttsaus, også kalt ragu, som opprinnelig stammer fra Bologna. Utgangspunktet er rene råvarer som er lett tilgjengelige og hemmeligheten ligger i å gi sausen god til å putre lenge nok til alle smakene kommer frem. Bolognese er dessuten en populær kjøttsaus som er kjent for sin milde og runde smak, og passer perfekt til lange familiemiddager.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp en stekepanne på sterk varme med Olivero Flytende og stek begge kjøttdeigene til væsken har kokt bort. Sett stekepannen til side.

  2. Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri.

  3. Ha Olivero Flytende i en kjele på middels varme og ha i løk, gulrøtter og stangselleri. Stek til grønnsakene er myke, men ikke brune.

  4. Ha i tomatpuré og rør om. Tilsett hermetiske tomater, grønnsakskraft, rødvin og stekt kjøtt. Rør om og kok opp.

  5. Senk til svak varme, legg på lokk og la kjøttsausen småkoke i 3 timer.

  6. Tilsett melk og la det koke videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

  7. Server ragu alla Bolognese med pasta, gjerne fersk tagliatelle. Her får du oppskriften på hjemmelaget tagliatelle laget uten pastamaskin.

  8. TIPS: Tips! I klassikeren fra Bologna er det vanlig å bruke en svinekjøttdeig med høyere fettprosent enn de som finnes i butikk i Norge. Om du ønsker å lage en fyldigere variant, kan du derfor erstatte deler eller hele svinekjøttdeigen med baconbiter eller pancetta.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Olivero Flytende
  • 300 gram kjøttdeig (minimum 15 % fett)
  • 150 gram svinekjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk store gulrøtter
  • 1 stilk stangselleri
  • 0.5 dl Olivero Flytende
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram grovhakkede tomater
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 1.5 dl rødvin
  • 0.5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Osso bucco

Osso Bucco alla Fiorentina

Middels
160 min.