Eltefritt havrebrød

Enkelt
105 min.
Et luftig og saftig brød som er perfekt når du vil ha nystekt brød til frokost, men ikke vil bruke mye tid på elting. Deigen lager du på 10 minutter og så lar du gjæren gjøre jobben mens du sover godt. Med mye havregryn og grovt mel i brødet, får du et brød som metter godt og passer perfekt i matpakken. Oppskriften gir 1 brød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvete, havregryn, salt og tørrgjær i en bolle.

Tilsett vann og honning og rør sammen ingrediensene til du har en løs deig.

Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør og brødet hever ikke.

Ha brøddeigen over i en godt smurt brødform og la den hvile i 30 minutter.

Varm opp stekeovnen til 260 grader.

Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.

Stek brødet i 55 minutter.

Ta brødet ut av formen umiddelbart etter at det er ferdigstekt og la det avkjøle på en rist. Dette er viktig for å få ut dampen og få sprø skorpe.

La brødet hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det.

Server nystekt brød med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

Tips! Vil du ha brødet klart samme dag? Bruk 1 pose tørrgjær og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.

Antall porsjoner:

  • 300 gram siktet hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete, grovmalt
  • 150 gram havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann
  • 2 ss honning

Lignende oppskrifter

Eltefritt glutenfritt brød

Eltefritt glutenfritt brød

Enkelt
160 min.
Eltefritt brød til matpakken, påsmurt med gulost

Eltefritt brød til matpakken

Enkelt
120 min.
Eltefrie frokostbriks

Eltefrie frokostbriks

Enkelt
135 min.