Bamses eltefrie honningbrød

Enkelt
110 min.
Dette honningbrødet er Bamses klare favoritt. Honningen gir en herlig sødme til brødet, noe som gjør at det gjerne faller i smak også hos de minste. Med denne eltefrie oppskriften kan du gjøre deigen klar kvelden i forveien og nyte rykende ferskt brød til frokost eller i matpakka.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.

  2. Tilsett honning og vann, og rør sammen ingrediensene til du har en løs deig.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  4. Ha brøddeigen over i en godt smurt brødform og la den hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken uten å dekke til deigen.

  5. Varm opp stekeovnen til 260 grader.

  6. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.

  7. Stek brødet i 55 minutter.

  8. Ta brødet ut av formen umiddelbart etter at det er ferdigstekt og la det avkjøle på en rist. Dette er viktig for å få ut dampen og få sprø skorpe.

Antall porsjoner:

  • 300 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 0.25 gram tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 0.75 dl honning
  • 4 dl romtemperert vann

Lignende oppskrifter

havrekjeks med sitron og honning

Havrekjeks med sitron og honning

Enkelt
45 min.
Lapper formet som en bamse

Lapper med honning og blåbær

Enkelt
30 min.
små pannekaker

Små pannekaker med blåbær

Enkelt
25 min.