
Eltefritt solsikkebrød
Slik gjør du
-
Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, salt, honning og tørrgjær i en bolle.
-
Tilsett vann, honning og solsikkefrø (til deigen) i melblandingen og rør rundt til du har en klissete deig.
-
Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i ca. 8 til 12 timer. Deigen bør ikke heve lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.
-
Varm opp ovnen til 260 grader.
-
Ha deigen over i en brødform og la den etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
-
Dryss solsikkefrø (til topping) over brøddeigen. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 210 grader.
-
Stek solsikkebrødet i 45 minutter, og la det hvile uten form på en rist i 10 minutter før du skjærer i det.
-
Nyt det med Soft Flora og favorittpålegget ditt.
-
Tips! Vil du ha solsikkebrødet klart samme dag? Da kan du bruke 1 pakke tørrgjær i deigen og la den heve i 1 time på kjøkkenbenken.
Antall porsjoner:
- 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 200 gram siktet hvetemel
- 1 ts salt
- 0.25 ts tørrgjær
- 4 dl vann, romtemperert (ca. 20 grader)
- 1 ss honning
- 1 dl solsikkefrø (til deigen)
- 0.5 dl solsikkefrø (til topping)