Eltefritt valnøttbrød

Enkelt
110 min.
Dette eltefrie brødet er enkelt å lage og gir deg rykende ferskt brød til frokost med minimal innsats. Valnøttene gir brødet en unik smak som går perfekt sammen med julens klassiske pålegg som spekeskinke, eggesalat, rødbetsalat eller brunost.
Vurder oppskriften
Få den tilsendt oppskriften

Slik gjør du

  • Grovhakk valnøttene.

  • Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, valnøtter, salt og tørrgjær i en bolle.

    Tilsett honning og vann, og rør sammen ingrediensene til du har en løs deig.

  • Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  • Ha brøddeigen over i en godt smurt brødform og la den hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken uten å dekke til deigen.

  • Varm opp stekeovnen til 260 grader.

  • Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.

  • Stek brødet i 55 minutter.

  • Ta brødet ut av formen umiddelbart etter at det er ferdigstekt og la det avkjøle på en rist. Dette er viktig for å få ut dampen og få sprø skorpe.

  • Spis det ferskt med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

Antall porsjoner:

  • 100 gram valnøtter
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 175 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 1 ss honning
  • 4 dl romtemperert vann

Lignende oppskrifter

Eltefritt gulrotbrød

Eltefritt gulrotbrød

Enkelt
110 min.
Eltefrie frokostbriks

Eltefrie frokostbriks

Enkelt
135 min.
Eltefritt havrebrød

Eltefritt havrebrød

Enkelt
105 min.