Energibar med aprikos, nøtter og yoghurttrekk
Noe ekstra godt i sekken hører med på tur. Disse energibarene lager du enkelt selv og er perfekt som tursnacks. Her inngår både havregryn, nøtter og tørket frukt, som sørger for å holde energien og humøret på topp.
Ingredienser
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Grovhakk nøttene og aprikosen.
Ha eplejuice, honning, Soft Flora, nøtter og frukt i en kjele.
Kok opp og la det koke på medium varme i 10 minutter. Rør litt underveis.
Ha i havregryn og bland godt inn. La det småkoke i 5 minutter.
Kle en form på cirka 18 x 24 centimeter med bakepapir.
Ha blandingen i formen og press den godt ned i formen med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Pass på mot slutten så energibarene ikke blir svidd.
Ta den ut av formen og avkjøl på rist.
Varm hvit sjokolade i mikrobølgeovn i cirka ett minutt, eller på svak varme i en kjele.
Bland den smeltede sjokoladen med gresk yoghurt i en skål.
Skjær energibarene opp i passende biter og dryss over yoghurttrekk med en teskje eller sprøytepose.
Oppbevares i kjøleskapet til du skal ut på tur. Oppskriften gir cirka 10 barer.
Kommentarer