Eplebrød med valnøtt og kanel

Enkelt
70 min.
På høsten bugner trær og butikker av norske epler. Hva med å bruke eplene i bakst? Dette enkle, eltefrie eplebrødet med kanel og valnøtter smaker saftig og godt. Kan spises som det er, eller med Soft Flora, ost og syltetøy. Nam!
Vurder oppskriften
Få den tilsendt oppskriften

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, og pensle en avlang brødform på ca 1,5 liter med litt smeltet Soft Flora.

    Bland mel, havregryn, hakkede valnøtter, kanel og bakepulver i en stor bolle og sett den til side.

    Pisk eggene godt sammen i en annen bolle og rør inn sukker, smeltet Soft Flora, yoghurt og eplemos til en jevn blanding.

    Rør inn de tørre ingrediensene til en jevn røre.

    Stekes midt i ovnen i 50 minutter, eller til deigen ikke henger igjen når du stikker en kakenål eller tannpirker i tre i midten.

Antall porsjoner:

  • 4.5 dl siktet hvetemel
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl Soft Flora Original
  • 2 stk egg
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2.5 dl eplemos (ferdig eller hjemmelaget)
  • 2 dl hakkede valnøtter

Produkter i oppskriften

soft flora original

Soft Flora Original

Lignende oppskrifter

Frokostgrøt

Frokostgrøt med revet eple

Enkelt
10 min.
Hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sjokoladepålegg med nøtter og dadler

Enkelt
10 min.
Ovnsbakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt med blåbær og kokos

Enkelt
45 min.