Glutenfrie rundstykker med sesamfrø og solsikkekjerner

Enkelt
130 min.
Disse glutenfrie rundstykkene er luftige og toppet med smakfulle sesamfrø og solsikkekjerner. Dette er en enkel oppskrift det er enkelt å lykkes med og som kan nytes av alle – både de med og uten glutenallergi.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha glutenfri lys melblanding, glutenfri grov melblanding og tørrgjær i en bolle.

  2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en mikrobølgeovn. Ha Soft Flora over i bollen sammen med vannet.

  3. Tilsett salt i deigen og elt deigen i en kjøkkenmaskin til den slipper eltekroken, cirka 10 minutter.

  4. Dekk til bollen med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve i 1 time.

  5. Del deigen i 10 emner og rull emnene til rundstykker.

  6. Legg rundstykkene på et bakepapir, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i 30 minutter.

  7. Varm opp stekeovnen til 220 grader.

  8. Pensle rundstykkene med vann og dryss over sesamfrø og solsikkekjerner.

  9. Stek rundstykkene på midterste rille i cirka 10-12 minutter, til rundstykkene har en gyllen farge.

  10. Er du i tvil om rundstykkene er ferdigstekte, kan du banke lett på bunnen. Hører du en hul lyd, er de ferdige.

  11. Server de glutenfrie rundstykkene med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

Antall porsjoner:

  • 160 gram glutenfri lys melblanding
  • 100 gram glutenfri grov melblanding
  • 2 ts tørrgjær
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss solsikkefrø

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Eltefritt glutenfritt brød

Eltefritt glutenfritt brød

Enkelt
160 min.
grove glutenfrie vafler

Grove, glutenfrie vafler uten melk

Enkelt
40 min.
glutenfrie cookies

Glutenfrie cookies med havregryn

Enkelt
30 min.