Eltefrie grove horn med ost og skinke

Enkelt
110 min.
Grove horn er en favoritt i matpakka. Fyller du dem med ost og skinke trenger du heller ikke tenke på pålegg. Disse er i tillegg eltefrie og kan lages med minimalt av innsats. Lag gjerne mange mens du først er i gang, for disse er fine å ha i fryseren. Oppskriften gir 8 horn.
Vurder oppskriften
Få den tilsendt oppskriften

Slik gjør du

  • Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.

  • Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  • Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2 til 3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.

  • Kjevle ut deigen til en stor sirkel og del den i 8 «pizzastykker». Legg på ketchup, ost og skinke i den brede enden av hver del. Start med den brede enden og rull den sammen til et horn. Legg den med den tynne delen under hornet på et bakepapir.

  • Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la hornene etterheve i 30 minutter.

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Stek hornene på midterste rille i ovnen i 10 til 12 minutter.

Antall porsjoner:

  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 150 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 3 dl melk, romtemperert
  • 1 dl ketchup (kan sløyfes)
  • 100 gram ost
  • 100 gram skinke
  • 2 ss sesamfrø

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Grove polarbrød

Grove polarbrød

Enkelt
35 min.
Eltefritt havrebrød

Eltefritt havrebrød

Enkelt
105 min.
Lyse speltknekkebrød

Lyse speltknekkebrød

Enkelt
80 min.