Grove scones med klementin

Enkelt
25 min.
Klementin gir denne oppskriften på grove scones en herlig frisk og søt smak. Deigen rører du enkelt sammen med hasselnøtter og aprikoser, og vips har du nydelig, fersk bakst til frokost eller kvelds.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Vask klementinene godt og finriv skallet.

    Kutt aprikosene i små biter.

    Smuldre Soft Flora sammen med hvetemel.

    Bland inn bakepulver og hakkede nøtter og aprikoser.

    Rør ut honningen i klementinsaft- og skall. Hell det i det tørre sammen med melk og yoghurt.

    Rør til en jevn deig, men pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Da blir baksten tung og kompakt.

    Del deigen i to og form hvert emne til en rund kake som er cirka 4 centimeter tykk på et smurt bakebrett.

    Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel.

    Stek sconesen ved 220 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist.

    Disse sconesene smaker nydelig med creme fraiche og eplesyltetøy.

Antall porsjoner:

  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete grov
  • 1 1/2 ss bakepulver
  • 100 g Soft Flora Steke og Bake
  • 1/2 dl honning
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 dl melk
  • 2 stk klementiner, skall og saft
  • 100 g hasselnøtter, hakket
  • 150 g tørkede aprikoser, hakket

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Saftige rundstykker med grønnsaker

Saftige rundstykker med grønnsaker

Middels
90 min.
glutenfritt brød

Glutenfritt brød av nøtter

Enkelt
55 min.
Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.