Halvgrovt skinkebrød

Enkelt
130 min.
Med dette skinkebrødet kan du enkelt dele skivene fra hverandre. Da har du brødskivene klare uten å måtte ordne til med pålegg og kniv, det er særlig praktisk om du skal på tur og vil ha med minst mulig i sekken. Oppskriften gir 10 skiver.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel, speltmel og tørrgjær i en bakebolle.

  2. Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en kjele på stekeovnen.

  3. Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.

  4. Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.

  5. Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.

  6. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.

  7. Kjevle ut deigen til en firkant på 30 x 30 centimeter.

  8. Ha på et tynt lag med pizzasaus over hele deigen, og dryss over revet ost og strimlet skinke.

  9. Del deigen opp i like store firkanter på cirka 10 x 10 centimeter.

  10. Stable firkantene oppå hverandre og legg stabelen på langs i en brødform.

  11. Dekk formen med et kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve i 30 minutter.

  12. Pisk egget sammen i en bolle og pensle skinkebrødet.

  13. Stek på midterste rille i cirka 30 minutter, til det er gjennomstekt. Du kan sjekke om skinkebrødet er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Det er gjennomstekt dersom du hører en hul lyd.

Antall porsjoner:

  • Deig:
  • 300 gram siket hvetemel
  • 100 gram sammalt speltmel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg til pensling
  • Fyll:
  • 100 gram pizzasaus
  • 100 gram revet ost
  • 100 gram skinke i strimler

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

halvgrove hamburgerruller

Halvgrove hamburgerruller

Enkelt
130 min.
Fylte grove rundstykker med ost og kjøttpølse

Fylte grove rundstykker

Enkelt
130 min.
Grove matmuffins med spinat, tomat og cheddar

Grove matmuffins med spinat, tomat og cheddar

Enkelt
30 min.