Hjemmelaget knekkebrød med kanel

Enkelt
60 min.
Alt blir bedre med kanel - også knekkebrød. Bare prøv disse nydelige knekkebrødene med kanel, mandler og honning. I denne oppskriften har vi også erstattet vanlig vann med vann med kullsyre, det er nemlig trikset som gjør knekkebrødene ekstra sprø.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle.

Tilsett deretter vann med kullsyre (uten smak).

Rør det hele sammen, slik at alt er godt blandet, og la røren svelle i 10 minutter.

Fordel røren på to bakepapirkledde stekebrett. Bruk en slikkepott eller lignende og stryk røren jevnt utover for å unngå at knekkebrødene blir ujevnt stekt.

Stek knekkebrødene på 160 grader midt i ovnen. La dem først steke i 10 minutter, før du tar brettet ut av ovnen og skjærer opp ruter i ønsket størrelse med en pizzaskjærer.

La steke i 40 minutter til.

Ta brettet ut av ovnen pensle på honning og dryss over kanel. Før du lar knekkebrødene steke i 10 minutter til. Følg godt med mot slutten så de ikke blir brent.

Tips: om du vil ha helt vanlige knekkebrød er det bare å sløyfe honning og kanel fra oppskriften.

Antall porsjoner:

  • 3 dl sammalt rug, grovmalt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl hakkede mandler
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 5 dl vann med kullsyre
  • 2 ss honning
  • 2 ts kanel

Lignende oppskrifter

Hjemmelaget knekkebrød av frø

Enkelt
45 min.
Lyse speltknekkebrød

Lyse speltknekkebrød

Enkelt
80 min.
Eltefrie frokostbriks

Eltefrie frokostbriks

Enkelt
135 min.